Landet mellom to verdener

Den moderne republikken Tyrkia er drøyt hundre år. Landets historie er rik og fascinerende. Denne kvelden gir forfatter Stian Bromark oss et helt spesielt innblikk i landet som verken er øst og vest: Landet mellom to verdener.

Tyrkia ble etablert på restene av det osmanske riket. Landets første statsminister Ataturk moderniserte landet, gjorde det mer vestlig orientert og begrenset religionens plass i samfunnet. Under dagens statsminister Erdogan har islam de siste 20 årene igjen fått en politisk rolle, og landet blir stadig mer autoritært. Tyrkia framstår som et splittet land der ulike krefter kjemper om makten.

Senest i slutten av mars gikk Erdogan på et sviende nederlag i en rekke lokalvalg rundt i landet: Ser vi slutten på hans og partiets AKPs dominans i tyrkisk politikk?

Hovedstaden Istanbul – det gamle Konstantinopel – har både en asiatisk og en europeisk del, og byen er utgangspunkt for forfatter Stian Bromarks spennende og aktuelle bok – Tyrkia – fra et land som har vært og er så viktig for europeisk politikk, kultur og økonomi.

Du møter:

Foto av Stian Bromark

Stian Bromark er ansvarlig redaktør av Agenda Magasin. Han har bakgrunn som kulturjournalist, kommentator, bokanmelder og debatt- og kommentarredaktør. Bromark har også jobbet som forlagsredaktør. Han har gitt ut åtte bøker. Nå er han aktuell med Tyrkia. Landet mellom to verdener. Foto: Siw Pessar

Bokanmeldelse:

«Gnistrande om Erdogans tyrkiske landsfadermord. […] Ved første augekast ser vi forfattarens skarpe penn, hans inngåande kjennskap til landet, historia og menneska og evnen til å skildre kvardagslege situasjonar sånn at du nesten kan lukte saltvatnet frå Bosporos eller börek-bodene på Istiklal-gata i Istanbul.»

Emil Erstad, Vårt Land

Landet mellom to verdener

Vagabond

Tid: torsdag 17. oktober 2024

Klokken: 18.30 - 19.45

Pris: 175 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev