Littsenior: Kong Olav V. Folkekonge og ensom majestet

(Foto: Erling Omvik)

Kong Olav V endte opp som folkekjær folkekonge, men levde et ensomt liv etter tapet av kronprinsesse Märtha i 1954. I Tore Rems tredje bind i biografien kommer vi nær mennesket Olav som aldri før, men dette er også fortellingen om en monark og om et lite lands historie i det 20. århundret.

Gjennom ulike dagbøker, en mengde personarkiver og et stort og hittil ukjent brevmateriale, blir vi kjent med den lille norske kongefamilien, deres britiske slektninger, vennekretsen og hoffet, som aldri før. Til sist i boka går forfatteren tett på en konges død, en død som utløser en landesorg uten like.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Kafeen stenger.

Du møter:

Tore Rem er professor i engelsk litteratur og direktør for UiO: Demokrati, en stor demokratisatsing ved Universitetet i Oslo. Han har blant annet skrevet bøker om Dickens, Ibsen, Kielland, Hamsun, Bjørneboe, og, nå sist, en trebindsbiografi om Kong Olav (2020-2022), og har også virket som kritiker og kommentator. For det siste bindet av biografien om Olav, vant han Kritikerprisen for beste sakprosabok det året, slik han også gjorde det med Knut Hamsun. Reisen til Hitler i 2014. Han har også blitt hedret med Thorleif Dahls Pris for sitt samlede forfatterskap.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Kong Olav V. Folkekonge og ensom majestet

Littsenior

Tid: mandag 03. juni 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev