Konsert: Hot Club de Norvège

Endelig – de er tilbake: Den legendariske swingstring-gruppa Hot Club de Norvege sørger for den beste stemningen i Fredrikstad denne lørdagskvelden i november.

Hot Club de Norvège, en fremtredende norsk jazzgruppe, ble grunnlagt i 1979. Gruppen har bemerket seg innenfor den anerkjente string swing-stilen, en musikalsk retning som henter inspirasjon fra Django Reinhardt og Stéphane Grappellis legendariske Quintette du Hot Club de France – en noe som også reflekteres i gruppens navn.

Hot Club de Norvège består i dag av de to fra orginialbesetningen, Svein Aarbostad (kontrabass) og Finn Hauge (fiolin og munnspill), mens fornyelsen har kommet med Gildas Le Pape (gitar) – opprinnelig fra svartmetall-bandet Satyricon – og det unge supertalentet Ola Erlien (gitar).

Med en historie som strekker seg over flere tiår, har Hot Club de Norvège utført intensiv turnévirksomhet både i Norge og internasjonalt. De har spesielt vært nært knyttet til Djangofestivalen, et arrangement som Jon Larsen var med på å etablere i 1980, og som har blitt en årlig begivenhet. Gruppen har også imponert publikum på internasjonale jazzfestivaler og samarbeidet med kjente artister som Biréli Lagrène, Ola Kvernberg, Jimmy Rosenberg, Stochelo Rosenberg og Vertavo-kvartetten.

Hot Club de Norvège har etterlatt en betydelig arv i norsk musikk og på den internasjonale jazzscenen.

Konsert: Hot Club de Norvège

Konsert

Tid: lørdag 09. november 2024

Klokken: 19.30 - 21.00

Pris: 320 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev