Littsenior: Bevare, eller bygge nytt? Møt arkitekt-tvillingene Kolstad-Heen

(Foto Geir A. Carlsson, F-B)

For tre år siden engasjerte arkitekt Pernille Kolstad Heen seg sterkt for å bevare byens bibliotek som ble tatt i bruk i 1927, i stedet for å bygge nytt. Initiativet falt i god jord blant byens arkitekter. Hele 57 av dem undertegnet kronikken der politikerne ble oppfordret om å legge flytteplanene døde en gang for alle. Blant underskrivernes var også Pernilles tvillingsøster, Karoline Kolstad-Heen.

Nå kommer de to Fredrikstad-arkitektene til Littsenior. Arkitektur og byutvikling står på agendaen denne mandagen. De deler sine tanker om et spennende fag og hva som skjer med byen vår. Søstrene vil også snakke om oppvekst og hvorfor de begge valgte samme yrke.

Pernille er daglig leder i Stenseth Grimsrud arkitekter (SG&CO) og Karoline har samme rolle i Mad Fredrikstad. Begge kontorer har vunnet prestisjefylte priser, blant annet for Slippen Bakeri (SG&CO) Nygaardsplassen (Mad). Tvillingene er omtalt som svært engasjerte arkitekter med stor gjennomføringsevne.

I introduksjonen til et lørdagsintervju med søstrene i Fredriksstad Blad for to år siden het det at begge er litt over gjennomsnittet engasjert i gjenbruk og miljø. De sier ja til mer farger i arkitekturen og ja til kortreiste naturmaterialer

«Egentlig burde vi ikke bygd nytt i det hele tatt», var hoved-tittelen i artikkelen med Pernille og Karoline.

 

Program:

Kl 1100: Kafeen åpner.

Kl 1200: Programmet starter.

Kl 1400: Kafeen stenger.

 

Du møter:

Pernille Kolstad Heen

Utdannelse: Sivilarkitekt/Master i arkitektur, NTNU, 1996-2001

Etterutdanning: Organisasjonspsykologi, Høgskolen i Østfold, 2014 og digital Markedsføring, Høgskolen i Kristiania, 2020-2021

Arbeid: Arkitektkontoret Kvadrat (Trondheim) 2001-2002, Per Knudsen Arkitektkontor, PKA (Trondheim) 2002-2003 og Stenseth Grimsrud arkitekter, SG&CO, fra 2003. Leder av Fredrikstadkontoret siden 2013.

Ellers: Medlem av nasjonalt Innspillforum for arkitektur, bokvalitet og nabolag fra 1921. Hun har også vært spaltist i Demokraten.

Karoline Kolstad Heen

Utdannelse: 1996 Ex. Phil og Ex. fac Uio, 1997 Kunsthistorie grunnfag, UiO, 1997-2002 Sivilarkitektstudiet NTNU i Trondheim, 2000-2001 L’Ecole nationale supérieure d’architecture de Paris-La Villette.

Arbeid: Griff arkitektur AS, Fredrikstad, 2002-2007, Lund Hagem arkitekter AS, Oslo, 2007-2012, Mad AS, Oslo (utlånt fra LH under finanskrisen) 2009, Mad AS, Oslo 2012-2015, Mad Oslo AS, avd. Fredrikstad 2015-2021 og daglig leder for Mad Fredrikstad AS, fra 2022.

Ellers: Foreleser og sensor for arkitektstudier ved NTNU, fra 2019.

Velkommen til Littsenior, et dagtidstilbud på Litteraturhuset Fredrikstad. Om lag annenhver mandag rigger Littsenior til for et dagtidsarrangement og en enkel kafé på Litteraturhuset. Programmet har et stort spenn  – fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Kjøp et årlig medlemskap pålydende 500 kroner – eller enkeltbillett om det er plass pålydende 150 kroner. Tilbudet har pause i skolens ferier.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

NB: Medlemskapet i Littsenior gjelder kun for arrangementer under fanen Littsenior. Det gir deg fri adgang på alle Littsenior-arrangementer som finner sted på Litteraturhuset Fredrikstad.

Ordinært medlemskap for Litteraturhuset Fredrikstad finner du her.

Littsenior: Bevare, eller bygge nytt? Møt arkitekt-tvillingene Kolstad-Heen

Littsenior

Tid: mandag 06. mai 2024

Klokken: 12.00 - 13.00

Pris: 150 for enkeltarr. Se info lenger ned om medlemsskap. ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Dette arrangementet er en del av dagtilbudet LittSenior. Kjøper du medlemsskap i Littsenior, har du fri inngang på alle Littsenior-arrangementer.

MEDLEMSKAP kr 500,-

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev