Søk arrangement
Kan trening og kostholdsterapi være et fullverdig behandlingsalternativ til spiseforstyrrelser?
 • Tid:
  mandag 28. okt 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Høgskolen i Østfold
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  mandag 28. okt 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Høgskolen i Østfold
Gratis inngang
Eksternt
Kan trening og kostholdsterapi være et fullverdig behandlingsalternativ til spiseforstyrrelser?

Fysisk aktivitet er effektivt i å forebygge og behandle fysiske og psykiske lidelser, og bidrar også til å øke livskvaliteten. Fysisk aktivitet inkluderes derimot sjeldent i behandling av spiseforstyrrelser, i frykt for å provosere den tvangsmessige og overdrevne treningen som ofte er å finne hos disse pasientene. Ny forskning viser derimot at det kan ha god effekt.

Spiseforstyrrelser utgjør en av verdens ti mest vanlige alders- og kjønns justerte sykdomsbyrder som medfører redusert livskvalitet. Og det rammer kvinner spesielt. Dessverre blir mindre enn halvparten av alle med spiseforstyrrelsene bulimia nervosa eller overspisingslidelse diagnostisert og tilbudt behandling. Kognitiv atferdsterapi er den mest anbefalte vitenskapsbaserte behandlingsmetode for disse lidelser, men likevel er det rundt 60 prosent som ikke responderer tilfredsstillende.

Førsteamanuensis Therese Fostervold Mathisen ved Høgskolen i Østfold kommer til Litteraturhuset for å fortelle om resultater fra forskning på en ny behandlingsmetode; veiledet trening- og kostholdsterapi, som er sammenlignet med effekten fra kognitiv atferdsterapi. Du får høre om hvilken teori terapien bygger på, hva terapien består av – og hva behandlingsstudien fant. Avslutningsvis får du høre om videre planer for denne terapiformen.

Andre kommende arrangementer

Lørdag 29. feb 2020 kl 23:00
I kveld debuterer KlubbKollektivet med sitt aller første event! Dette blir en spektakulær aften med DJing og VJing.
Søndag 1. mar 2020 kl 12:00
I dette heldagsforedraget tar Terje Tvedt oss gjennom verdenshistorien, fra sivilisasjonens fremvekst til dagens kappløp mellom Kina og USA, og den truende klimakatastrofen.
Mandag 2. mar 2020 kl 19:00
De fleste av oss tar demokratiet for gitt, men hva er egentlig et demokrati?
Tirsdag 3. mar 2020 kl 19:00
Den knyttet østens og vestens riker sammen. Silkeveien har båret herskere som Alexander den store, Djengis Khan og Timur Lenks. Nå blåser stormaktene liv i den eldgamle, sagnomsuste handelsruten igjen.
Onsdag 4. mar 2020 kl 08:00
Hva vet vi om barnefamiliers boligpreferanser?
Onsdag 4. mar 2020 kl 19:00
Møt Anja Cecilie Solvik fra Kristiansund, leder av «Bunadsgeriljaen». 
Load More