Søk arrangement
Velkommen til Ferieteater-kurs

FULLTEGNET. Litteraturhuset Fredrikstad ønsker nå alle barn fra 1. til 4. klasse velkommen til teaterkurs i uke 25. Vær med å lage et fullt teaterstykke – og stå på scenen med publikum fredag. 

– Dette kommer til å bli kjempegøy for barna. Vi skal øve på roller og replikker, jobbe med kostymer og lage en fin scene på få dager. Dette blir et kræsjkurs for de minste i hvordan man kan lage teater, sier Sylwia Stasiak, barne- og ungdomsansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Sylwia har bakgrunn fra biblioteket Deichmann Tøyen som litteraturformidler og arrangementansvarlig for barn og unge. I tillegg har hun drevet Solstrålen teater i Oslo. Her hadde hun ansvaret for 100 barn i alderen 2 til 14 år – og Sylwia har stått bak flere store teateroppsetninger for Rampelysfestivalen og Black Box Teater. Hun har også laget Solstrålen teaterfestival på Trikkehallen på Kjelsås.

Nå ønsker Litteraturhuset Fredrikstad velkommen til teaterkurs for 1. til 4. klassinger i uke 25, fra mandag 21. juni til og med fredag 25. juni. Vi kommer til å ta inn 20 barn.

  • Barna skal lage, øve og ordne et helt eget teaterstykke denne uken. Og evt lage noe rekvisitter/kostymer.
  • Det blir servert mellommåltider og lunsj hver dag.
  • Barna kan komme mellom kl 08.00 og 09.00 – og kan hentes mellom klokken 15.00 og 16.00.
  • Alle må ha spist frokost før de kommer.
  • Tilbudet er gratis

Fredag 25. juni – på ettermiddagen – skal barna selv fremføre teaterstykket de har øvd på denne uken. Forestillingen finner sted i storsalen Egalia på Litteraturhuset Fredrikstad – og forestillingen er selvsagt åpent for foreldre og voksne, inntil 100 personer.

KURSET ER NÅ DESSVERRE FULLTEGNET.

Dette sommertilbudet i 2021 er støttet av Fredrikstad kommune med midler fra regjeringen.

Sylwia Stasiak blir barne- og ungdomsansvarlig på Litteraturhuset Fredrikstad. Foto: Eivind Volder Rutle

Sylwia Stasiak er ansvarlig for teaterkurset i uke 25. Hun treffer du på sylwia@litthusfred.no / 98650131