Søk arrangement
Dette er et bilde av Aleksander Rasch
Vår nye lærling er på plass!

Litteraturhuset Fredrikstad åpner dørene for lærlinger. Nå er Aleksander Rasch (17) på plass på huset.

– Jeg gleder meg veldig. Dette blir gøy. Jeg håper jeg kan bidra med mitt for å gjøre tilbudet på huset enda mer kjent ute blant folk, sier 17-åringen.

Alexander er fra Gressvik, og har to år bak seg som elev ved Glemmen videregående skole, på mediegrafikerlinja. Nå skal han  jobbe som lærling på Litteraturhuset Fredrikstad i to år.

– Vi er storfornøyd med å ha Alexander på plass blant oss. Vi trenger et ungt blikk på hvordan vi bedre kan nå ut i sosiale medier og i vår markedsføring. Vi tror Alexander har mye å bidra med her, sier daglig leder Roy Conradi Andersen.

Han har flere gode erfaringer med lærlinger fra før.

– Dette er en vinn-vinn for alle. Og jeg mener det er viktig å strekke seg litt for å tilby læreplasser til de mange flinke unge som skal ut i arbeidslivet. Flere burde se på denne muligheten. Jeg har bare gode erfaringer. Vi som har vært i arbeidslivet en stund har kanskje en tendens til å tro at vi kan mye. Men vi har også mye å lære av de unge som kommer bak oss, sier Andersen.

Alexander Rasch skal jobbe mye med video- og lydproduksjon, foto, digital markedsføring, grafisk arbeid og plakater.

– Det skjer veldig mye på Litteraturhuset Fredrikstad, så her er litt av utfordringen å vite hva man skal velge å bruke tid på. Men det er bedre med mye å gjøre enn lite, sier Rasch.