Søk arrangement

Stempel – ny ungdomsserie

Hvordan kan vi styrke ungdom i å uttrykke hvem de er? Jo, vi må gi dem gode forbilder som kan styrke deres egen identitet. Nå kommer forbildene til Litteraturhuset Fredrikstad.


Stempel
er vår store ungdomssatsning som skal vare i tre år. Prosjektet skal skape forståelse mellom mennesker og gi folk en nysgjerrighet for hverandre. Og mest av alt skal det gi ungdom selvtillit til å uttrykke seg.

Stempel tar for seg temaer som tilhørighet, identitet, homofili eller det å vokse opp i to ulike kulturer.   

Med dette prosjektet skal vi ta ungdommene våre på alvor. Vi inviterer noen av Norges beste artister og kursholdere – kjente og gode forbilder, som ungdommene ser opp til. Det blir foredrag, samtaler, musikk, work shops og kurs.

Alder: 15-19 år

Stempel er et samarbeid mellom Litteraturhuset Fredrikstad, LittFri og Fredrikstad kommune. 

Stempel er gjort mulig takket være generøs støtte fra Sparebankstiftelsen:

Denne høsten kommer:
serhat

Serhat fra NRK serien 19. Serhat Yildirim er 22 år gammel, vokste opp på Ellingsrudåsen i Oslo. Han er mest kjent fra NRK serien 19. Serhat er aktuell med teaterstykke «Alle utlendinger har lukka gardiner» og har nylig sluppet en låt sammen med Hkeem. Han er et stort forbilde bland dagens ungdom.

taro_bilde_jpeg

Taro Cooper tidligere Norgesmester i slampoesi. Taro Vestøl Cooper er født i Brooklyn og vokste opp i Oslo. Han er tidligere Norgesmester i slampoesi, skandinavisk mester og svensk mester i team slampoetry. Til daglig instruerer, underviser og opptrer Taro landet rundt på skoler, bibliotek, ungdomsklubber, seminarer, festivaler og ulike scener.

Monica

Torsdag 21. oktober kommer Maria Karlsen også kjent som artisten Lotus, en av Norges dyktigste Hip hop dansere. Denne gangen kommer Maria Karlsen til oss med Hip Hop kurs. Maria har vært blant de første til å profesjonalisere Hip Hop som danseform i både det kommersielle og det kunstneriske feltet. Hun er både en dyktig kunstner og artist og en tøff dame!

Jonis

Komiker Jonis Josef! Jonis Josef Afrah Abdulle er en norsk standupkomiker, serieskaper, tekstforfatter og  programleder. Han har somalisk familiebakgrunn. I samarbeid med NRK laget Jonis TV-serien «Kongen av Gulset». Serien ble belønnet med Gullruten 2019. I 2017 ble han nominert til Komiprisen  som «Årets nykommer».