Velkommen til slampoetry workshop: Fra skrift til scene. Dette er et samarbeid med Østfold scene som ønsker å invitere deg mellom 15 og 19 til å både skrive og opptre med egne tekster. En unik mulighet for alle dere som...
Hva må til for løse klimakrisen før det er for sent? FNs tidligere miljøsjef Erik Solheim møter politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim.
Mandag 9. september 2019 er det kommunevalg i Fredrikstad. Valgresultatet og partipolitikken vil kunne ha stor innflytelse for hvordan idretten i kommunen utvikles de kommende årene.
Det blir hardcore slam, poesi, sang og musikk. Du møter blant andre
Emil Hvattum Bjørnstad, Regine Folkman Rossnes, Camilla Cox Barfot og Knut A.Eriksen.
Konflikten mellom Israel og palestinerne – og den ulovlige okkupasjonen og ødeleggelsen av palestinsk territorium og eiendommer – får knapt oppmerksomhet i norske medier. Hvorfor det?
Det gode liv er et bredt og inspirerende foredrag om det å være menneske. Det handler om selvforståelse, selvmestring og det å skape bevissthet i eget liv.
Pedagog Matthias Øhra snakker om livsmesting i selvrealiseringens tid, mens kommentator Egon Holstad tar for seg Human-Etisk Forbund - sett fra utsiden.
New York City er byen de aller fleste har et forhold til. Men hva skjuler seg bak fasadene? Vi reiser til spennende strøk og besøker ukjente perler, barer og restauranter.
Fortellingene om innvandrerne i Norge, handler ofte om mennene som kom. Men bak disse sto kvinner som ble bortgjemt og glemt. Nå kommer deres sterke historie frem i lyset. Møt Brageprisnominerte Shazia Majid i samtale med journalist Bengt-Eigil Ruud.
Nye Fredrikstad stasjon kan bli ofret, det samme kan Råde stasjon. Utbyggingen av nye Østfoldbanen står i stampe. Vi inviterer til krisemøte – én uke før politikerne i Østfold møtes til krisemøte.
For å forstå mange av historiens mørkeste hendelser må du kjenne konspirasjonstenkningens mekanismer. Men også for å forstå samtiden, mener Terje Emberland.
Lokalhistoriker-kjempen Carl Plünnecke (1850-1947) ble stemplet som nazi-sympatisør og fratatt gatenavnet i Fredrikstad. Er tiden inne for endelig å renvaske ham?
For å hedre vinnerne av festivalens konkurranseprogram for Nordisk-Baltisk animert kortfilm vil en storslått prisseremoni avholdes på Litteraturhuset Fredrikstad.
Samfunnsdebattant og forfatter Sumaya Jirde Ali har gjentatte ganger er blitt utsatt for grov hets. Hun møter filosof Henrik Syse til samtale om hvordan vi kan få en anstendig debatt.
Gry Hege Henriksen måtte amputere hendene og føttene etter en blodforgiftning. Hvordan tar man tilbake kontrollen over eget liv etter en slik opplevelse?
Alenegang, klimafornektelse, handelskrig, masseskytinger, rasisme og en total mangel på tillit mellom de ulike politiske leirene: USA et dypt splittet land.
I 1977 vedtok FNs generalforsamling å markere 29. november som en internasjonal solidaritetsdag for det palestinske folk. SVs Petter Eide forteller hvorfor dagen er så viktig å markere.
Arr: Palestinakomiteen Østfold og Norsk Folkehjelp
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
På tuppen av Sør-Amerika strekker Chile seg på langs og sender tankene til hav og vin og saltørken, Påskeøya, Nerudas kjærlighetsdikt, Víctor Jara og Pinochets brutale diktatur.
13. november 2015 mistet 130 personer livet i seks koordinerte terrorangrep i Paris. Møt forfatter og utenrikspolitisk journalist Vibeke Knopp Rachline.
Georgia og Kaukasus er et av de vakreste fjellområdene i verden. Bli med kjentmann Richard Bærug på tur i det mest avsidesliggende området i Europa – Svaneti.
Hva kan vi lære av livene vi har levd? Av feilene, oppturene, nedturene – av svik og kjærlighet?Borg-biskop Atle Sommerfeldt møter NOKAS-raner Erling Havnå til samtale.
Arr: Litteraturhuset Fredrikstad og Borg bispedømme
I dette heldagsforedraget tar Terje Tvedt oss gjennom verdenshistorien, fra sivilisasjonens fremvekst til dagens kappløp mellom Kina og USA, og den truende klimakatastrofen.
Den knyttet østens og vestens riker sammen. Silkeveien har båret herskere som Alexander den store, Djengis Khan og Timur Lenks. Nå blåser stormaktene liv i den eldgamle, sagnomsuste handelsruten igjen.
Solstad har skrevet Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen. Denne kvelden blir han grillet av forfatterkollega Vigdis Hjorth om sitt forfatterskap, Bjørn Hansen og kvinnesyn.
Hva skjer med barna våre når de bruker stadig mer tid med mobiltelefonen og foran skjermen? Er det på tide å sette foten ned? Vi tar den vanskelige debatten.
Fredag spiller New Trio 4 moderne jazz med saksofonist Dave Egde. Lørdag presenterer Skandinavias nye jazzstjerne Live Foyn Friis sin Tribute to Sarah Vaughan.
Fører egentlig fokus på autisme gjennom TV-seriefigurer, aviser, og sosiale medier til økt forståelse eller blir stereotypier kun forsterket av slik eksponering?
Ambisiøse foreldre og trenere gjør at «talentutvelgelsen» skjer i stadig yngre alder i mange klubber. Men er det klokt? Hva kan gå galt? Hva sier forskningen om dette? spør den svenske idrettsprofessoren Christer Malm.
Steinar Ekvik setter fokus på barns behov og hva vi kan gjøre for at også de yngste får den oppmerksomhet og støtte de trenger når vi rammes av sorg og tap.
Digitalt arrangement: Slik ble jihadismen vår tids globale terror. Bli kjent med den sjokkerende historien om Abdallah Azzam, en fortelling som involverer både Osama bin Laden, popstjernen Cat Stevens, og uventede koplinger til Skandinavia.