Søk arrangement

Over 100 nye, spennende arrangementer er på plass fram til sommeren. Nå kan du se hele programtilbudet og sikre deg billetter.

Fra og med i dag kan du gå inn på litthusfred.no og se hele tilbudet. I tillegg ligger den trykte programkatalogen klar til henting på huset eller hos Norli bokhandel i gågata eller i Torvbyen. Og den er selvsagt helt gratis.

– En av våre styrker er variasjon og bredde i arrangement og temaer. Det tror jeg vi har lykkes med igjen. Her skal det være et tilbud for de fleste. Jeg håper mange bruker Litteraturhuset Fredrikstad de neste månedene, sier daglig leder, Roy Conradi Andersen.

Nye programserier

Peder Kjøs

Peder Kjøs

Det er en rekke nyheter i programmet for vinteren og våren 2020. Nye programserier ser dagens lys, i tillegg til at Litteraturhuset Fredrikstad nå også åpner dørene på søndager med Søndagssalongen. Huset får også et tilbud på dagtid, for seniorer.

– Våren er jo ikke høysesong for skjønnlitteratur. Derfor har vi i lagt vekt på aktualitet gjennom debatter, foredrag og andre arrangementer. Likevel vil folk kunne få en god dose med mange av våre beste forfattere, både levende og døde, sier programansvarlig, Perry Olsen.

Feminisme i islam er tema 13. februar.

Han trekker fram to nye serier som han håper vil treffe: I Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt høyst ulike mennesker med tung livserfaring og med store etiske og moralske dilemmaer i ryggsekken.

 

NOKAS-raner Erling Havnå er første gjest ut 25. februar, mens Ada Sofie Austegard, moren til Stine Sofie, som ble drept i Baneheia for 20 år siden, kommer 29. april.

Vil at publikum skal oppleve litteratur

Det blir historisk maratonsøndag med Terje Tvedt 1. mars

– I tillegg løfter vi frem mange av de fremste verkene i verdenslitteraturen. Denne gangen skal vi ikke bare snakke om litteraturen, men også oppleve den. I serien Én bok – én stemme, vil Lars Tore Bøe fortelle om og lese fra de største verkene, fortsetter Perry Olsen.

Her kan du se hvilke forfattere og bøker du kan oppleve i Én bok – én stemme.

Andersen og Olsen nevner følgende høydepunkter i vårens program:

Mange sterke navn

– Vi er godt fornøyd med at vi har klart å favne så bredt denne våren, sier Olsen, og nevner disse navnene som preger plakaten vinteren og våren 2020:

Dag Solstad, Helene Uri, Peder Kjøs, Andrine Sæther, Terje Tvedt, Ada Sofie Austegard, Bjarte Tjøstheim, Vigdis Hjorth, Geir Gulliksen, Linde Hagerup, Torgrim Eggen, Ida Fjeldbraaten, Mads Gilbert, Benedicte Bull, Nikolai Astrup, Anne Wisløff, Erling Havnå, Jessica Lönn-Stensrud, Kjartan Fløgstad, Victoria Eugenia Henao, Wolfgang Flür og Ingrid Brekke.