Perler på en lang snor: Høstprogrammet 2023 er ute!

Litteratur, humor, musikk, foredrag og debatter: Nå er høstprogrammet 2023  ute – spekket med over 100 ulike arrangementer for store og små. Til fornuftige priser. 

– Dette er nok det mest varierte og spennende programmet vi har presentert på svært lenge, kanskje noensinne. Nå ønsker vi alle velkommen til mange fine høstkvelder hos oss, sier daglig leder, Roy Conradi Andersen. 

Else Kåss Furuseth, Kim Wigaard og Fredrikstad Demenskor, Victor Sotberg, Anne Lindmo og Staysman, Monica Isakstuen og Mona B. Riise, Knut Reiersrud, Magnus Grønneberg, Ivo de Figueiredo, Ingeborg Arvola og Kjersti Anfinnsen, Simon Sebag Montefiore, Hanne Ørstavik og Sissel Gran, Ingvild Tennfjord, Lisa Aisato og Maja Lunde.

Dette er bare noen av de aktuelle og spennende menneskene du kan treffe på Litteraturhuset Fredrikstad denne høsten. 

Mer natur! 

I september skal vi ut i naturen. Først med Dag O. Hessen, som har skrevet en personlig bok om naturen som blir borte. Vi skal også lære mer om både sopp og fugler. Senere dykker vi ned i gåtefulle historier om Shakespeare, om legenden Eirik Raude, og vi skal bli kjent med nye spanske viner.  

Krim, humor og musikk 

I oktober blir det mer historie, mer musikk og mer politikk når vi ser nærmere på kunstig intelligens – hvordan vil den påvirke livene våre – på godt og på vondt? Vi får også nye opplysninger i de store krimsakene vi aldri blir lei av, konsert med gitarkongen Reiersrud, skjønnlitteratur fra vår egen Monica Isakstuen og, ikke minst, humor med Else Kåss Furuseth og Trond-Viggo Torgersen. 

Prisbelønnet skjønnlitteratur 

– I november blir det mer skjønnlitteratur fra prisbelønte forfattere, sier programansvarlig, Anne Fjellro.

– Hanne Ørstavik og Ingeborg Arovola er på plass, men vi får også gjensyn med forfattere med hjerte for Fredrikstad, Jon Øystein Flink, Selma Lønning Aarø og Ivo de Figueiredo, som i høst kommer med den spennende biografien om Edvard Munch.  

Høytid og glede 

Vi kan også glede oss til et herlig møte med Fredrikstads demenskor og programleder for tv-serien, Kim Wigaard. 

I desember ønsker vi jula velkommen med blant andre Maja Lunde, Lisa Aisato, Hedvig Montgomery, tryllekunstneren Erik Mogeno, jazzdronningen Hilde Louise Asbjørnsen og som alltid når det er jul: Vår egen Magnus Grønneberg.  

Internasjonale gjester 

Denne høsten kommer tre internasjonale forfattere til oss. Michail Sjisjkin fra Russland, den mest anerkjente og prisvinnende forfattere og i dag en av de fremste kritikerne av dagens russiske regime. Britiske Simon Sebag Montefiore, en av verdens mest kjente historikere, forfattere og tv-programledere. Og danske Nils Frank, som i 2021 gikk gjennom sitt livs mareritt: Hans storesøster Elin blir på kloss hold skutt av sin eksmann med et avsagd jaktgevær. 

Mer kultur for penga: Fortsatt lave billettpriser 

Selv om Litteraturhuset Fredrikstad merker at honorarer til forfattere, artister og andre – og det meste av driftsutgifter – har gått merkbart opp det siste året, koster de fleste arrangementene der Litteraturhuset Fredrikstad er arrangør, fortsatt bare 150 kroner eller mindre per billett. 

– Vi har alltid forsøkt å holde prisene så lave som mulig. Nå som veldig mange andre tilbud er blitt dyrere, tror vi at moderate billettpriser blir viktigere når folk skal velge hva de vil gå på. Det skal ikke koste skjorta å gå på Litteraturhuset Fredrikstad. Vi ønsker å gi publikum mer kultur for pengene, sier daglig leder, Roy Conradi Andersen. 

Vi gir deg flotte og engasjerende opplevelser, med kjente fjes og kjære stemmer.

 

Se hele høstprogrammet her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev