Søk arrangement
Om smittevern og ditt besøk hos oss

I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi utarbeidet et sett med smittevernsrutiner, slik at alle er sikret en god og trygg opplevelse hos oss.

De nasjonale restriksjonene for kulturarrangementer gjør at Litteraturhuset Fredrikstad kan ha så mange det er plass til, så lenge det er 1 meter avstand mellom publikummere som ikke er i samme kohort. I praksis betyr dette vi storsalen Egalia kan ta inn mellom 120 og 160 publikummere. Les retningslinjene fra Helsedirektoratet her.

Litteraturhuset Fredrikstad vil derfor gjennomføre planlagte åpne arrangementer fremover.

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene digitalt på litthusfred.no. For å kunne etterkomme myndighetenes krav til smittesporing, vil du bli spurt om å oppgi kontaktinformasjon. Ved billettkjøp vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler, på e-post og sms, slik at du er godt forberedt før ditt besøk.

Du går inn via hovedinngangen. Utenfor er det rikelig med plass slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Vi oppfordrer publikum til å møte opp i god tid, gjerne rundt en halvtime før forestillingsstart. Da unngår vi kø og stress.

Når du kommer, må du registere ditt besøk hos oss. Dette er enkelt. Har du kjøpt billett på forhånd, trenger du ikke registerer deg. Kjøper du billett i døra, bruker du QR-kode når du kommer. Det henger plakater om dette ved inngangen. Håndsprit er tilgjengelig.

Vi oppfordrer alle til å kjøpe billett på forhånd. De som ikke har billett, kan kjøpe i døra.

Husk å registere besøket ditt med QR-kode når du kjøper billett på døra.

Det er ingen krav om munnbind på våre arrangementet.

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine når du kommer. Hånddesinfisering vil være tilgjengelig ved hovedinngang og på alle våre toaletter, med også andre steder på huset. Både saler, toaletter og publikumsområder blir jevnlig vasket.

På enkelte arrangementer vil det være mulig å kjøpe kioskvarer og kaffe. På andre åpner vi opp for øl og vinsalg i forkant av arrangementet.

Salen er åpen en halvtime før arrangement. Du får tilvist plass. Vi oppfordrer deg til å bevege deg minst mulig rundt i salen og i barområdet etter at du har funnet din plass. Husk å holde 1 meter avstand til andre.

Myndighetene sier at maksantall er 2 x 200 personer uten tilviste plasser. Er dere i samme kohort er det lov å sitte sammen.

Salen vår er satt opp med enkeltstoler med en meters avstand. Er man i samme husstand, kan man flytte stoler sammen.

Du har naturligvis anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god nok avstand til andre publikummere. Husk munnbind.

Etter endt arrangement, bruk god tid, slik at vi unngår kø og mange mennesker som skal ut samtidig.

Har du vært i kontakt med smittede, er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom, er det viktig at du holder deg hjemme.