Søk arrangement
Nye korona-tiltak: Men ingen endringer i antall publikummere

Regjeringen har innført nye og strengere korona-tiltak, men tiltakene er først og fremst rettet mot private sammenkomster hvor det er vanskelig å holde avstand.

Dette betyr at kulturarrangementer fortsetter som før: Med minst én meters avstand – og med et begrenset antall mennesker i salen.

– Hos oss på Litteraturhuset Fredrikstad har vi hele tiden vært nøye med avstand og registrering. Det fortsetter vi med. Erfaringene er at det ikke er på kulturarrangement folk blir smittet, men i private sammenhenger, sier daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad, Roy F. Conradi Andersen.

Åpne kulturarrangementer fortsetter altså som før. Det samme gjør utleie av møterom og saler til bedrifter og andre på dagtid. Det betyr at Litteraturhuset Fredrikstad, med dagens koronatiltak, kan huse inntil 120 mennesker, som da sitter med god avstand.

Men utleie til private sammenkomster er strammet inn. Fra nå kan bare bare 50 samles i privat regi.

Slik lyder det nye pålegget fra myndighetene:

«Private sammenkomster på offentlig sted eller i leide eller lånte lokaler skal ha en grense på maksimalt 50 deltakere.»

– Vi gjør alt vi kan, hver dag, for at det skal være trygt å besøke Litteraturhuset Fredrikstad. Vi har store saler og rom med god ventilasjon. Vi har god renhold. I tillegg kan alle som ønsker det, kjøpe munnbind av oss til en billig penge, sier Andersen.

Her kan du lese smittevernplakaten til Litteraturhuset Fredrikstad.

Her kan du lese de nye korona-restriksjonene fra regjeringen (26.10.2020).