Søk arrangement
Protrettbilde av Anne Fjellro og Sylwia Stasiak. Foto: Veronica von Groningen
Fra venstre: Anne Fjellro og Sylwia Stasiak. Foto: Veronica von Groningen og Eivind Volder Rutle.
Søkte om én, fikk to

Litteraturhuset Fredrikstad jaktet på en ny programansvarlig, men endte opp med to nye ansatte: Anne Fjellro (49) blir ny programansvarlig – og Sylwia Stasiak (40) skal ha ansvar for barne- og ungdomsprogrammet.

– Det er ikke ofte vi får en slik mulighet, men nå fikk vi den – og grep den. Med Anne og Sylwia tror vi at Litteraturhuset Fredrikstad vil styrke seg og utvikle seg til et enda mer åpent, lekende og spennende hus for absolutt alle, sier daglig leder Roy Conradi Andersen.

Stillingen som ny programansvarlig på Litteraturhuset Fredrikstad ble lyst ut i november. Det kom inn 47 søkere, mange svært godt kvalifiserte. Etter intervjurundene ble det klart at huset ønsker å utvide staben med ytterligere en ansatt som skal jobbe med å lage godt program.

Beriker Fredrikstad og huset

– Vi tror publikum vil sette pris på to så idérike og positive mennesker som ønsker å lage et flott program. De er glade i litteratur og kultur – og de er glade i å lage arrangementer som beriker folks liv, både store og små, fortsetter Andersen.

Anne Fjellro blir programansvarlig på Litteraturhuset Fredrikstad.

Litteraturhuset Fredrikstads nye programansvarlig, Anne Fjellro, starter i jobben 1. april 2021. Hun er leder for litteraturfestivalen Ord i Grenseland. I 2017 var hun med å starte Filmprek på Fredrikstad kino. Anne har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.

De siste årene har hun vært lærer på Glemmen videregående skole i norsk, samfunnsfag og psykologi. Anne Fjellro har bred erfaring fra arbeid med kultur og formidling, men har sitt hjerte i litteraturen. Hun er et kjent for mange i kultur-Fredrikstad og -Østfold.

Vil skape liv og røre

– Jeg er ikke i tvil. Dette er Fredrikstads mest verdifulle hus. Jeg er utrolig glad for å få bli en del av det kreative og kunnskapsrike laget som er her og som jobber for å gjøre Litteraturhuset Fredrikstad levende og aktuelt. Vi skal skape liv og røre i byen, sier Anne Fjellro.

Hun fortsetter:

  Vi må ha et allsidig program som fyller salen med publikum. Samtidig har vi et demokratisk ansvar for å vekke nysgjerrighet og gi tilgang til meninger og stemmer som et flertall kanskje ikke har hørt før. Her må vi fortsette å styrke vår posisjon som en relevant og vesentlig samfunnsaktør og debattarena. Samtidig blir det viktig å lage mer moro. Folk lengter etter å le mer igjen. Helst sammen!

Roy Andersen ser frem til samarbeidet:

– Med Anne er vi trygge på at vi beholder det som er bra, men også utvikler oss videre. Anne er humørfylt og en positiv kraft som jeg er sikker på at vi og publikum vil få stor glede av, sier Andersen.

Har jobbet mye med barn

Sylwia Stasiak blir barne- og ungdomsansvarlig på Litteraturhuset Fredrikstad. Foto: Eivind Volder Rutle

Sylwia Stasiak blir barne- og ungdomsansvarlig på Litteraturhuset Fredrikstad. Foto: Eivind Volder Rutle

Sylwia Janina Stasiak er utdannet skuespiller med videreutdanning innen barneteater.  Hun har i mange år jobbet med kunst og teater i Oslo. Blant annet har hun drevet en teaterskole for barn, samtidig som hun har jobbet med (og selv driftet) ulike teaterfestivaler.  

Hun har i de siste årene jobbet som formidler og programansvarlig for barn og unge på biblioteket Deichman Tøyen og som prosjektkoordinator for Bokstart i Oslo. Hun tiltrer stillingen 1. mai 2021.

– Jeg gleder seg til å skape morsomme aktiviteter for barn og unge på Litteraturhuset Fredrikstad og ikke minst til å fylle huset med liv. I tillegg håper jeg at jeg kan være med å også utvikle et godt ungdomstilbud. Jeg ser frem til å flytte til Fredrikstad og Østfold og bli kjent med menneskene der. Jeg har et veldig godt inntrykk av byen, sier hun.

Daglig leder Roy Andersen innrømmer at de går litt mot strømmen nå de øker staben midt inne i en vanskelig tid.

– I løpet av senhøsten har gode støtteordningene gitt oss en økonomi og en trygghet som gjør vi kan og tør å satse. Vi bruker nå midlene på å skape et bedre program. Vi må ruste oss for tiden etter pandemien – og vi tror hungeren etter kulturopplevelser vil bli stor til høsten. Da skal vi stå klare, sier Andersen.

Vil vokse videre

Å ansette en egen barne- og ungdomsansvarlig sender et tydelig signal om at Litteraturhuset Fredrikstad akter å vokse videre:

– Vi har siden åpningen i 2013 hatt et fint tilbud til barn og unge. Men samtidig har vi erkjent at dette er en type publikum og en type arrangementer som krever mer av oss. Det er vanskelig å lage noe som er bra. Med Sylwia, som har jobbet nettopp med barn på Deichman Tøyen, kan vi bli et mer komplett hus for hele familien. Hun er veldig flink med barn – og forstår denne målgruppen, sier han.

 

Kontaktinfo for ytterligere informasjon:

Roy F. Conradi Andersen, tel: 9061 0530

Anne Fjellro, tel: 926 51 571

Sylwia Stasiak, tel: 986 50 131