Søk arrangement

Kjære alle sammen.

Etter ett år som daglig leder på Litteraturhuset Fredrikstad kan jeg slå fast at det har vært en artig og utfordrende tid. Besøkstallene er gode, og jeg synes vi har klart å fortsette det gode arbeidet som har vært gjort gjennom mange år med å sette sammen et allsidig program som treffer bredt, med både et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv.

De neste månedene blir spennende. I løpet av høsten og vinteren flytter nemlig Fredrikstad kommune inn på huset med sitt nye ungdomstilbud i sentrum. Med «Fritid i Fredrikstad» vil mange unge komme til huset. Det gir oss muligheten til å skreddersy tilbud rettet direkte mot denne målgruppen. Samtidig har vi fått solid støtte av Sparebank1-stiftelsen til en ny kunnskapsserie som vi har døpt «Harde Fakta for barn».

Dette betyr at vi de neste årene vil vi få se langt flere unge mennesker på Litteraturhuset Fredrikstad. Ikke noe gleder oss mer.

I høstens program har vi valgt å sette tvil på dagsorden. Samfunnet blir stadig mer preget av skråsikkerhet, polarisering og av at folk i økende grad lytter til det de er enig i fra før. Tvilen – og viljen til å høre med begge ørene – er blitt svekket. Det ønsker vi å gjøre noe med. Mange av våre programposter i høst har nettopp til hensikt å belyse og å utfordre.

Én endring som dere sikkert vil merke, er at vi i sommer har tatt over og pusset opp den tidligere bokkafeen i 1. etasje. Den står klar i høst. Som rommene ellers på huset, er den oppkalt etter en litterær skikkelse fra vårt distrikt. Dermed får vi nå tre flotte saler! Rommet er også velegnet til møter og selskaper, hvis noen har behov for å leie.

Til slutt: Litteraturhuset Fredrikstad har mange trofaste venner og publikummere. Flere har spurt hvordan de kan hjelpe oss. Det setter vi, som en ideell stiftelse, svært stor pris på. I høst starter vi en venneforening, slik at dere som vil hjelpe til og styrke huset fremover, både kan bidra, men også være med å påvirke huset og innholdet.

Husk også at du kan støtte oss – helt uten ekstra kostnader, hvis du tipper gjennom Norsk Tipping. Se litthusfred.no for mer informasjon.

Velkommen til en spennende høst og vinter på Litteraturhuset Fredrikstad. Og spesielt velkommen til våre nye, unge gjester. Og takk for at dere kommer!

Hilsen alle oss på Litteraturhuset Fredrikstad

Roy Conradi Andersen

Daglig leder