Søk arrangement
Litteraturhuset Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek går sammen og lager Barnas lørdag

Litteraturhuset Fredrikstad og Fredrikstad bibliotek samarbeider om barnas dag, som er en gave til Fredrikstads barn og familier.

Barnas lørdag er en hyllest fra biblioteket og litteraturhuset av den lokale kunstneren Tore Hansen som igjennom en årrekke har gitt barn adgang til et fargerikt univers, blant annet gjennom Tor Åge Bringsværds barnebøker om Ruffen

Det blir teaterforestilling, høytlesning med Skranglebein og Thore Hansen viser hvordan han tegner selveste Ruffen.

Vi starter på biblioteket med teaterforestilling Ruffen og det store eggrøveriet kl. 12.00. Forestillingen er gratis og du kan melde deg på ved å klikke her.

Om forestillingen

Ruffen og Hamayoko er så lykkelige. De skal snart bli foreldre. Familien venter spent på at egget i alle regnbuens farger skal klekke. En mørk natt kommer det en ubuden gjest til øya de bor på, og dagen etter er egget forsvunnet!

Hva skal Ruffen og Hamayoko gjøre nå?
Hvordan skal de få tilbake sin kjæreste skatt?

Høytlesning og tegneshow

Etter forestillingen går vi i tog fra biblioteket til Litteraturhuset Fredrikstad. Her møter du artist og rapper Per Olav Skranglebein og Ruffenskaper Thore Hansen. Her kan barna bli inspirert til å tegne fantasidyr med skaperen av Ruffen, mens Skranglebein leser høyt fra de populære barnebøkene og lager rimeshow for barna. Klikk her for mer info.

Du kan også komme rett til Litteraturhuset Fredrikstad hvis du vil det.

Får du ikke plass på forestillingen kl. 12 har du en ny mulighet klokken 14.00 på biblioteket. Klikk her for påmelding

Om Tore Hansen

Thore Hansen (født 10. januar 1942 i Fredrikstad) er en norsk forfatter, tegneserietegner og illustratør. Hansen er kjent for sine karakteristiske illustrasjoner i tegneserier, blader og bøker – for eksempel i Tor Åge Bringsværds barnebøker om Det blå folket og Ruffen.

 

Om Ruffen

Ruffen er en sjøorm som bor på en øy som bare kan ses av mennesker hver tirsdag og fredag, da holder Onkel Ludvik vakt, for han kan blåse røyk ut av nesen. Gjennom bøkene følger vi Ruffen ut på ulike eventyr der han møter utfordringer og knytter vennskapsbånd, blant annet til blekkspruten Tusen-og-tredve som er oppkalt etter slaget ved Stiklestad.