Søk arrangement
Lanserer ny serie: – Han trollbinder publikum!

«Mannen med stemmen» – Lars Tore Bøe –  skal ta publikum med til de helt store høydepunktene i verdenslitteraturen denne våren. Nå lanserer Litteraturhuset Fredrikstad serien «Én bok – én stemme».

Det betyr høytlesing – og en innføring i bøkene og konteksten rundt dem.

Det er Fredrikstad-forfatter, journalist og litteraturkjenner Lars Tore Bøe (61) som skal ta publikum med til – og inn i – noen av de beste og mest markante bøkene i verdenslitteraturen. Serien starter torsdag 23. januar. Da er det Knut Hamsuns «Markens grøde» og universet rundt bonden Isak Sellanraa som er tema.

Knut Hamsun

Knut Hamsun vant Nobelprisen i litteratur i 1920 med «Markens grøde».

I år er det 100 år siden nettopp Hamsun vant Nobels litteraturpris, mye på grunn av nettopp dette fantastiske verket. Samme uke som det første arrangementet finner sted, er det Høytlesningsdagen 2020.

– Vi lever i en tid hvor menneskemøtene i stadig større grad foregår på skjerm. Det å gå inn i et lesende og lyttende fellesskap, det å oppleve noe sammen, det blir viktigere og viktigere. Dette er litteratur for evigheten. Bøkene vi har valgt ut dør aldri, de er like aktuelle nå som da de kom ut, sier Bøe.

Lars Tore Bøe (61) er forfatter, lærer og journalist. Han har religionshistorie, litteraturvitenskap og filosofi fra universitetene i Bergen og Oslo, og har undervist i litteraturhistorie, og studert teologi. De siste årene har han vært kulturarbeider med forskjellige oppdrag i kirkelig regi.

Daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad, Roy Conradi Andersen sier det er kombinasjonen av litteraturkunnskapen – og den tydelige, dype og «fantastiske» stemmen – som gjør at Bøe ble valgt til å lede serien «Én bok – én stemme».

– Han trollbinder publikum, sier Andersen.

Men det er først og fremst litteraturopplevelsen som er kjernen i serien.

– Ofte rigger litteraturhus og bibliotek arrangementene slik at publikum får høre mye om litteraturen. Men i «Én bok – én stemme» skal folk endelig kunne sette seg ned og oppleve denne fantastiske litteraturen i seg selv, avslutter Andersen.

Her kan du lese mer og kjøpe billett til premieren på «Én bok – én stemme».

Her er vårens program i serien «Én bok – én stemme»:

Torsdag: 23. januar Knut Hamsuns Markens grøde

Søndag: 15. mars Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga

Torsdag: 16. april Franz Kafkas Prosessen

Søndag: 10. mai Virginia Woolfes Mrs. Dalloway