Lanserer nytt senior-tilbud på dagtid

Lanserer nytt senior-tilbud på dagtid

Et nytt dagtilbud lanseres nå på Litteraturhuset Fredrikstad. Littsenior er et kafé-fellesskap for godt voksne. Sju arrangementer er klare fram til sommeren.

– Ambisjonen er å skape et sosialt miljø, og samtidig ønsker vi å tilby program med et stort spenn, fra vitebegjær til kulturelt påfyll. Vi håper på å gjøre mandagene mer spennende her på Litteraturhuset, sier Erling Omvik og Aleksander Østgaard, de to prosjektlederne for Littsenior.

Østgaard er til daglig ansatt ved Litteraturhuset Fredrikstad som produsent. Omvik har tidligere vært ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad og er nå engasjert av litteraturhuset i dette prosjektet.

Målgruppe: 60+

De forteller at målgruppen er 60+, men legger til at her er det ingen aldersgrense, verken oppad eller nedad. Arrangementene er åpne for alle.

– Vi håper dette blir et fint treffsted, at vi blir en fin gjeng og at medlemmene etterhvert selv kan engasjere seg i programmeringen og at de kan legge til rette for gode aktiviteter. Dette skal vi få til sammen, sier Erling Omvik.

– Hvordan blir man med?

– Enten blir man medlem og får gratis inngang på 15-20 Littsenior-arrangementer hvert kalenderår, eller så er det også mulig å kjøpe enkeltbilletter. Møteplassen er i de luftige og lekre lokalene til Savoy Terrasse i toppetasjen, svarer Omvik.

Omvik og Østgaard har komponert et vårprogram som de mener setter retningen for Littsenior. Men de er samtidig spente på responsen.

– Vi satser på en frisk innledning med munterhet og alvor i kåseriet «Å eldes med begeistring» av Per Anders Nordengen. Deretter får vi flere spennende mandager, ikke minst med lokale krefter. Samtidig er vi åpne for innspill om veien videre etter sommerferien. Vi håper å kunne engasjere medlemmer på ulike måter til innsats for fellesskapet, sier de to.

Litteraturhusets daglige leder Roy Conradi Andersen slår fast at denne nyskapningen ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten et solid bidrag fra Gjensidigestiftelsen. De gir 600.000 kroner over to år for at prosjektet skal komme skikkelig i gang.

Fantastisk gave

– Dette er en fantastisk gave som skal komme våre seniorer til gode. Vi har lenge hatt et ønske om å få til mer her på dagtid. Denne gaven gir oss mulighet til dette.

Littsenior-arrangementene vil vare i to timer, fra klokka 12.00 til 14.00. Først blir det en halvtime med enkel kafé-meny, så en times program. Deretter avslutter vi med tid til spørsmål og mer samtale.

På grunn av helligdager og høytider blir det litt «slalåmkjøring» med datoer i våres. Til høsten blir det en fastere rytme med arrangementer to ganger i måneden.

Her er nettsiden til Littsenior. 

– Nå håper vi på stort oppmøte og at mange finner veien, sier Erling Omvik.

Kjøp medlemskap til Littsenior her

 

Her er programmet for de første sju samlingene:

 

Mandag 27. mars 2023

Per Anders Nordengen, prest, kåsør og forfatter, lover humor, alvor, sutring og glede når han kåserer over temaet «Å eldes med begeistring». Les mer her

Mandag 17. april 2023

Lars Olav Klavestad tar oss med til nye helleristningsfelt i Østfold. Han forteller også om turen på luciadagen i fjor med reportere fra storavisen The New York Times. Les mer her

Mandag 24. april 2023

Tema er Bob Dylan. Tidligere programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad, Perry Arti Olsen tar med gitaren, tolker noen låter og snakker om artisten og komponisten. Les mer her.

Mandag 8. mai 2023

Arven etter Joker. To av sønnene, Jørn og Kristian Pedersen kommer. Med bilder, tekst og musikk gir de oss innblikk i farens kreative liv. Quiz med Jokers sommergåter. Les mer her

Mandag 22. mai 2023

Slektsforskerens puslespill. David Widerberg Howden har lang erfaring og er kjent fra flere saker i «Åsted Norge». Han viser metoder og forklarer hva DNA kan finne svar på. Les mer her

Mandag 5. juni 2023

Uhell og sykdom kan ramme alle. Advokat Cathrine Staal Engebretsen fra Ytterbøl & Co gir innføring i temaet fremtidsfullmakter. Les mer her

Mandag 19. juni 2023

Fotograf Sara Johannessen fra Fredrikstad viser bilder og snakker om opplevelser i en fascinerende bransje. Det blir også sommerdrink-kurs med Osman Ersoy fra Savoy Terrasse. Les mer her.

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev