Søk arrangement
Lanserer ``Litterær adventskalender`` på nett

Julen er høytid – også for litteraturen. Nå gir Litteraturhuset Fredrikstad deg flere av juleklassikerne, hver søndag i advent, rett hjem til deg.

– Hver søndag frem mot julaften, skal vi ta vi for oss – og lese fra – noen av de klassiske verkene. Vi har funnet fortellinger, eventyr og dikt som har satt sitt preg på hvordan vi opplever – ja til og med feirer julen, sier daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad, Roy F. Conradi Andersen.

Det er forfatter og journalist Lars Tore Bøe som skal ta seerne og lytterne med tilbake i tid. Til Charles Dickens, Jens Bjørneboe, Alf Prøysen og flere andre skatter. Bøe forteller om og leser fra de ulike verkene.

– Vi har valgt ut litteratur som har satt dype spor. Vi skal innom alt fra barnefortellinger til juleevangeliet, forteller han.

Litteraturhuset Fredrikstad «Litterære adventskalender», legges ut gratis for alle både på husets Facebook- og YouTube-kanal, samt på nettsiden litthusfred.no – men også som podcast. Sendingene slippes klokken 0900 hver søndag i advent.

– Dette blir vår julegave til alle, spesielt til alle de som i år ikke har kunnet kommet seg på arrangementer, sier Roy F. Conradi Andersen.

Sendingene blir tilgjengelige både her på nettsiden og på Litteraturhuset Fredrikstads Facebook- og YouTube-kanal.

Se introvideo her: