Søk arrangement
Gladmelding: Kulturministeren justerer støtteordningene

Regjeringen har bestemt seg for å utvide kompensasjonsordningen. Det er svært gledelig nytt for Litteraturhuset Fredrikstad, for publikum og ansatte.

– Jeg må si at jeg er veldig lettet nå. Jeg og de andre ansatte – og ikke minst publikum – har hatt en vanskelig vår med helt stengte dører. Usikkerheten har gnagd i oss: Ville de store tapene bli kompensert? Lenge så det mørkt ut. Jeg vil rette en stor takk til kulturministeren og regjeringen som lyttet til vår bekymring, sier daglig leder, Roy Conradi Andersen.

Torsdag ettermiddag kom gladmeldingen fra regjeringen: Nå vil også tapte billett- og utleieinntekter delvis bli kompensert. Det betyr i praksis at økonomien til Litteraturhuset Fredrikstad -–og de andre litteraturhusene i Norge – langt på vei er styrket i nok et annus horribles.

– Dette gjør at vi nå kan planlegge for en innholdsrik og god høst hos oss, både for barn, ungdom og voksne. Vi gleder oss stort til å komme skikkelig i gang igjen. Mest av alt gleder vi oss til å se folk tilbake på huset igjen. Uten mennesker er dette huset bare et tomt skall. Nå gjør vi oss klar for comeback, sier husets nyes programansvarlig, Anne Fjellro.

Her er pressemeldingen fra regjeringen.