Søk arrangement
Knallstart for LittSenior

Litteraturhuset Fredrikstads nye dagtilbud LittSenior fikk en fantastisk premiere med full sal og god stemning da ”Glimt fra Østsias historie” med historiker og forfatter Svein Skahjem gikk av stabelen.

Latteren satt løst og publikum så ut til å sette pris de historiske bildene – enkelte publikummere kunne til og med melde at de var med i bildene som ble vist, til alles store fornøyelse.

Program- og markedsansvarlig Perry Aarti Olsen gleder seg over den gode mottagelsen av arrangementet. – Dette er helt fantastisk. Vi har lenge hatt lyst til å teste ut et tilbud på dagtid og da var Svein Skahjem et naturlig valg. Lokalhistorie har det alltid vært stor interesse for, men vi hadde aldri sett for oss stappfull sal på dagtid. Dette viser at vi trygt kan gjøre mer også på dagtid.

Litteraturhuset Fredrikstads mål med LittSenior er at folk skal møtes, lære noe og få hyggelig påfyll i hverdagen. Men det er også en sosial arena og en møteplass for folk som har lyst til å «preke» sammen og møte nye og gamle kjente.

Her er programmet for våren 2020:

FMV før, nå – og i framtiden 

Fredrikstad Mekaniske Verksted

Fredrikstad Mekaniske Verksted

Torsdag 2. april kl 11.00 står byens industrihistorie på agendaen. Det er et området som er større enn Bjørvika i Oslo. Nå blir området «det nye Fredrikstad». Men hvor startet det?

Forfatter og journalist Jens Olav Simensen gir deg historien bak Værste-området. Fra 1870 – da FMV ble etablert til nedleggelsen i 1987. Og videre til den enorme utviklingen vi nå ser på området. Hvordan ser Værste ut om 20 år?

Du, din egen «doktor» 

Fremtidens helsevesen

Fremtidens helsevesen. Dignio.

Mandag 27. april kl. 11.00 ser vi nærmere på fremtidens helsetjenester. Den digitale og teknologiske utviklingen gjør at pasientene og de eldre i større kan gjennomføre målinger og få medisindoseringer hjemmefra – alt via mobiltelefon og ny teknikk. Men mange er bekymret for utviklingen.

Fagansvarlig sykepleier ved Dignio, Trine W. Johansen, kommer for å fortelle om fremtidens helsevesen, helseteknologi og Dignios løsninger. Og hvilke muligheter som finnes allerede i dag.