Søk arrangement

Litteraturhuset Fredrikstad med Jazz Til Folket

I mars er det duket for to kvelder med Jazz Til Folket i Ruffen på Litteraturhuset Fredrikstad med The Real Thing-saksofonist Dave Edge og jazztalentet Live Foyn Friis.

Initiativet kom fra den Østfoldbaserte kontrabassisten Rodrigo Villagra.

– Jeg har et ønske om å gjøre jazz tilgjengelig for folk og Litteraturhuset Fredrikstad er en perfekt arena med sin sentrumsnære beliggenhet, sier Villagra.

Programansvarlig Perry Aarti Olsen tente på ideen og på kort tid kunne Villagra og Olsen presentere programmet. Villagra lover stor bredde og knallgode musikere på scenen.

– Vi gleder oss virkelig til to kvelder med både instrumental jazz og mer tradisjonell jazz, forteller Villagra.

– Ruffen er en intim arena hvor publikum kommer tett på musikerne så det blir en ekslusiv intimkonsert for alle jazzinteresserte. Kun 60 billetter ligger ute for salg, og du kan også kjøpe billettpass og få begge konsertene til rabattert pris, forteller Olsen.

Fredag 20. mars: New Trio 4 feat. Dave Edge

Fredag 20. mars møter du New Trio 4 feat. Dave Edge. Her får du moderne jazz med røtter i bl.a. bebop og har et unikt samspill og musikalsk utrykk. Enten det er evergreens, standard-jazz og nyere jazz- komposisjoner så blir de ofte fremført med en sterk kunstnerisk nerve, tempo og med finurlige solo ofte i et intuitivt trolsk samspill.

Lørdag 21. mars: Live sings Sassy – en hyllest til Sarah Vaughan 

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av. Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Hun ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine fire album i kategoriene årets vokaljazzalbum og årets særutgivelse av Danish Music Awards. Hun vant tittelen årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Live Foyn Friis bor nå i Norge.

Disse møter du på scenen

New Trio 4

Dave Edge – tenorsaksofon 
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – kontrabass 
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Live sings Sassy

Live Foyn Friis- vokal
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – kontrabass
Marcus Lewin – trommer