Søk arrangement

– Opp av sofaen!

Midt i gleden over gjenåpningen av Norge, sitter vi med et stort, ubesvart spørsmål: Blir ting som før? Vil publikum vende tilbake? Når vil vi sitte sammen igjen, veldig mange mennesker, og la oss bevege av kulturen? Og av hverandre? Av det å være sammen?

Det er ikke tvil om at pandemien har gjort noe med oss alle. I halvannet år har vi holdt oss mer hjemme, mange har holdt seg unna kultur og steder der mange samles. Vi konsumerer mer kultur og underholdning fra TV og skjerm. Vi har med andre godt satt oss godt ned i sofaen. 

Det store spørsmålet jeg og mange som jobber med kultur nå stiller oss er: Har pandemien gjort at vi har endret vanene våre og blir sittende mer hjemme?

Svaret får vi denne høsten. Vi på Litteraturhuset Fredrikstad står klare Vi har gjort det vi kan for å lage et variert og rikholdig program som kan lokke folk ut av Netflix-tåka – og tilbake i våre saler. Som vanlig vil du finne en god miks av litteratur, poesi, debatt, foredrag, humor og musikk.

Det har skjedd mye her på huset siden vi sist møttes. I april ønsket vi Anne Fjellro velkommen som ny programansvarlig. Og i mai startet Sylwia Stasiak i jobben som vår splitter nye barne- og ungdomsansvarlig. Det betyr at vi nå trapper opp satsingen på barn og unge – for alvor.

Det vil dere oppdage i høstens program: Her skal det arrangeres både teaterdans, teaterkurs og ikke minst familiesøndager med mye moro for store og små. I tillegg starter vi «Stempel», en helt ny satsing på ungdom. Målet er, som alltid, at Litteraturhuset Fredrikstad skal være for alle.

Så, opp av sofaen og ta turen til oss!

Hjertelig velkommen tilbake.

 

Roy Conradi Andersen, daglig leder