Høstlansering: Vi har noe viktig å fortelle deg

Endelig! Her er høstens program – hardpakket med litteratur, debatt, kunnskap, musikk og gode opplevelser. For både store og små.

Etter to år med pandemi skulle vi endelig puste lettet ut. Slik gikk det definitivt ikke. Sterke, mørke krefter utfordrer nå det demokratiske og økonomiske fellesskapet vi har bygd opp i Norge og Europa etter 2. verdenskrig. Disse farene er det viktig for oss å forstå.

Dette er bakteppet når Litteraturhuset Fredrikstad endelig kan ønske publikum tilbake til en helt normal høst – med fullt program, faktisk for første gang siden høsten 2019. Den spesielle situasjonen i Norge, Europa og verden, gjør at vi nå legger enda mer vekt på debatt, kunnskap og samfunn når vi nå lanserer et hardpakket høstprogram 2022.

Se hele programet her.

Stadig flere orienterer seg digitalt for å finne ut hva som skjer. Derfor er du nå inne på våre nye nettsider som skal gjøre det enda enklere for deg å finne ut av hva vi har å tilby deg. Øverst på nettsiden har vi plassert vårt nye slagord: «Vi har noe viktig å fortelle deg». Vi mener dette gjenspeiler det vi står for og jobber for: Litteraturhuset Fredrikstad skal være en sterk og synlig lokal, regional og nasjonal arena for litteratur, debatt og kunnskap.

I høst tar vi for oss blant annet disse temaene i våre debattmøter:

  • Kommuneøkonomien på felgen. Les mer her.
  • På tide med en ny ruspolitikk i Norge? Med blant andre Arild Knutsen og Johan H. Andresen. Les mer her.
  • Hva gjør vi med guttene i norsk skole? Les mer her.
  • Troll og desinformasjon: Når nettet tar over samfunnsdebatten med blant andre Kjerst Løken Stavrum. Les mer her.
  • Krise på krise. Hva gjør oljefondet og lokale investorer nå? Med blant andre Nicolai Tangen. Les mer her.
  • Justismord, fra Lille Helvete til Baneheia og Birgitte Tengs. Les mer her.
  • Når freden er truet. med blant annet forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Les mer her.

I tillegg kommer en rekke kjente forfattere og musikere. Spesielt stolte er vi over å få besøk av Andrej Kurkov, som regnes som Ukrainas viktigste forfatter. Han møter Ole Torp til samtale tirsdag 20. september. Les mer her.

Vi håper du benytter anledningen til å engasjere deg og bli litt klokere på verden.

Litteraturhuset Fredrikstad er selvsagt mer enn dette. Vi er også et sted å treffes. Derfor har vi brukt det siste året på å pusse opp Joker bar i 3. etasje – slik at du kan sitte ned og møte andre mennesker i hyggelige omgivelser, før og etter arrangementer. Vi tror du vil like det. Velkommen til nye Joker i høst!

En viktig satsing som vi vil nevne er vårt arbeid for og med barn og ungdom. Etter at Sylwia Stasiak ble ansatt som vår barne- og ungdomsansvarlig, er det nå full trøkk med et stort og ungt publikum på huset.  Spesielt er vi stolte over prosjektet Bokstart Fredrikstad som skal motivere enda flere foreldre til å lese oftere for barna sine. Sjekk bokstartfredrikstad.no for mer informasjon.

Og til slutt – som et bevis på at tiden går veldig fort: I januar er det ti år siden vi åpnet dørene. Det betyr at vi nå legger planer for en feiende feiring neste år. Har du gode ideer, hører vi gjerne fra deg.

Vi håper du liker programmet. Velkommen tilbake til oss på Litteraturhuset Fredrikstad i høst.

 

Hilsen Roy Conradi Andersen

Daglig leder

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev