Søk arrangement
Per Ivar Snarberg, Roy Freddy Andersen og Annette Vanem Jønsson

Foto: Fra venstre: Per Ivar Snarberg, Roy Conradi Andersen og Annette Vanem Jønsson.

Går inn som viktig samarbeidspartner

Litteraturhuset Fredrikstad styrker satsingen på og tilbudet til barn og unge når de nå får med seg SpareBank 1 Østfold Akershus som ny og viktig samarbeidspartner.

– Vi er veldig glade for å få med oss en så stor og viktig aktør i lokalsamfunnet som en av våre store sponsorer de to neste årene. Dette gir oss muligheten til å satse enda mer på barn og familier, sier daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad, Roy Conradi Andersen.

Det var denne uken at SpareBank 1 Østfold Akershus og Litteraturhuset Fredrikstad inngikk en toårsavtale med direkte støtte til husets barne- og familieprogram. Avtalen skal blant annet sikre et utvidet tilbud til barnefamilier med blant annet faste familiesøndager, barnehagebesøk, konserter, teaterdans og andre arrangementer for barn fra 0-12 år.

– Dette er viktig hjelp til å få til enda flere gode arrangementer for de minste og for barnefamilier. Det er ikke all verdens inntekter å hente på slike arrangementer, så derfor krever dette at vi får bistand for å kunne ta sats og skape noe skikkelig, sier Andersen.

SpareBank 1 Østfold Akershus sier at de er bevisst sin rolle som en tradisjonsrik lokalbank som bryr seg om hva som skjer i lokalsamfunnet.

– Dette ligger i sparebanksjela vår. Vi er en bank som er nær folka og samfunnet vi er en del av. Det er viktig for oss at Fredrikstad og Østfold har et trygt og godt tilbud til barn og barnefamilier. Dessuten er Litteraturhuset Fredrikstad en viktig kulturaktør som tilbyr noe annet enn det mange andre gjør. Vi vil skape aktivitet – og derfor er vi med på dette. Vi er glade for å kunne hjelpe gjennom et aktivt og engasjerende samarbeid med Litteraturhuset, og sammen skal vi får vi ting til å skje! sier Annette Vanem Jønsson, lokalbanksjef ved kontoret i Fredrikstad.

En viktig del av barnesatsingen ved Litteraturhuset Fredrikstad i 2022, er «Bokstart», et tilbud til de aller minste. Prosjektet skal styrke høytlesningen for barn i alderen 0-2 år – og målet er at enda flere foreldre leser for barna sine. Forskning viser at dette har stor betydning for språkutviklingen hos de små – og dermed hvordan de lykkes videre på skolen og ellers i livet.

– Hvis vi kan hjelpe til litt slik at enda flere kan få en god start på livet, så har vi gjort noe viktig og riktig, sier banksjefen.

Litteraturhuset Fredrikstad jobber nå med å få ferdig programmet for første halvår 2022. Det fullstendige programmet slippes etter nyttår. Men allerede søndag 5. desember er det klart for julekonsert med Reverockerne og julekortverksted.

Her kan du sjekke alt som skjer på Litteraturhuset Fredrikstad.