Søk arrangement
Perry Olsen (til venstre) og Roy Andersen (til høyre) takker Sverre Jespersen (i midten) fra Gjensidigestiftelsen for gaven.

Litteraturhuset Fredrikstad får 70.000 kroner for å satse mer på ungdom når ungdomsklubben flytter inn på huset.

Det er Gjensidigestiftelsen som har åpnet lommeboken og som støtter ungdomsarbeidet som skal starte på Litteraturhuset Fredrikstad.

– Vi setter stor, stor pris på denne gaven. Det gjør at vi kan investere i utstyr som videokamera, podcaststudio og redigeringsutstyr. Nå er det ikke mer enn noen uker til Fredrikstad kommune og den nye ungdomsklubben flytter inn på huset. Vi ønsker å få til noe sammen – slik at de unge skal få et så godt og variert tilbud som mulig på huset, sier Roy Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Å styrke ungdomstilbudet har lenge vært et ønske for Litteraturhuset Fredrikstad. Men denne målgruppen er også vanskelig å få i hus. Når Fritid i Fredrikstad i februar flytter inn i 1. og 2. etasje på huset, vil det åpne seg helt nye muligheter. «Stempel» er det foreløpige navnet på ungdomsinitiativet til litteraturhuset.

– Det å uttrykke seg, si sin mening og å formidle, det er essensen av hva vi driver med på Litteraturhuset Fredrikstad. Og dette er selvsagt like viktig for de unge. Derfor vil vi nå kjøpe inn utstyr som gjør at de har det de trenger til å stå på scenen, og ikke minst få dette videre ut til sitt publikum, gjennom lyd, bilder og video, sier Andersen.

Bildetekst: Perry Olsen (til venstre) og Roy Andersen (til høyre) takker Sverre Jespersen (i midten) fra Gjensidigestiftelsen for gaven.