Tags: Nyhetsbrev

Teknologi og litteratur

Hva skjer når kunstig intelligens møter menneskelighet og kreativitet? Bli med på en litterær festaften der vi ser nærmere på teknologiens farer og muligheter. Vi møter litteraturprofessor, to forfattere og en av våre aller beste komikere!

En reise gjennom Balkan

Bli med på en reise til vakre landskaper, byer, krig og kjærlighet – en reise både geografisk og i tid. Vi skal til en av de mest fascinerende delene av Europa: Til Balkan.

Fra tekst til scene | Monica Isaktsuen og Fredrik Høyer

Hvordan blir en tekst til levende drama på scenen? Hva skal til for at ordene berører oss, engasjerer og setter spor? Bli med på en spennende samtale om hvordan tekstens kraft møter scenekunstens muligheter.

I litteraturens vold | UKON og Peder Kjøs

Hvorfor fascinerer volden oss så sterkt, både i litteraturen og i populærkulturen? Hva er det med true-crime-serier og voldsskildringer som fanger oss? Samtidig: Kan litteraturen ha en terapeutisk funksjon – eller risikerer den å forsterke traumet?

Klimakamp på liv og død: Langs ekvator og polsirklene

Øysamfunn går under, det er regntid uten regn. Bli med den verdenskjente globetrotteren Gunnar Garfors til de små stedene på kloden – og til menneskene der – som rammes hardest av klimaendringene: Langs ekvator og de to polsirklene.

Elsker vi naturen i hjel?

Kan vi redde naturen før den forsvinner? Marit Beate Kasins Bragepris-nominerte bok Naturparadokset avdekker hvordan storstilt utbygging og ressursforbruk truer naturen vår, men hun peker også på mulige veier tilbake.

Gir liv til sykdom

Hvordan ser sykdom ut innenfra? Og hva skjer når statistikk får stemme? I Ingrid Storholmens kritikerroste roman Bloddråpetall møter vi menneskene bak tallene i helsestatistikken.

Kvinnedagen 2025: Sint, sterk og solidarisk

Kvinner og menn! Velkommen til en festkveld der vi feirer kvinners kraft, mangfold og historier. Gjennom poesi, foredrag, musikk og samtale tar vi pulsen på hvordan det er å være kvinne i 2025. Hva betyr sinne, solidaritet og styrke i dag?

Kampen om EU: «Alle tok feil»

Europa og verden ser fullstendig annerledes ut enn da vi sist tok stilling til EU – i 1994. Hva slags argumenter taler for – og mot – EU i dag?

80 år med fred: Hva kommer nå?

I nøyaktig 80 år har vi nærmest tatt freden for gitt. Nå trues Europa og verden igjen av varm og kald krig. Hva slags verden – og hva slags sikkerhetspolitisk bakteppe kan vi vente oss de neste tiårene?