Vladimir Putins hemmelige liv

Hvem er egentlig mannen som har ført Europa inn i den blodigste krigen siden 1945? Aage Borchgrevink tar oss med inn i kulissene i Vladimir Putins liv – slik at vi kan forstå hvordan Russlands og Europas nye enehersker kunne bli så mektig, totalitær og farlig.

– Dette er nå den viktigste historien i Europa, fordi det er et eksempel på hvor fort det kan gå fra demokrati til diktatur når man gir fra seg demokratiske rettigheter. Det er en historie om fascisme i vår tid, sier Borchgrevink til Dagbladet.

Vladimir Putin under en minneseremoni i 2015. Her viste han frem bildet av sin far som kjempet mot tyskerne under 2. verdenskrig.

Vladimir Putin under en minneseremoni i 2017. Her viste han frem bildet av sin far som kjempet mot tyskerne under 2. verdenskrig. Foto: The Presidential Press and Information Office.

Denne høsten kommer han med boka Krigsherren i Kreml, et portrett av Vladimir Putin, der han forteller om den russiske presidentens vei fra liten gutt i Leningrad til en av verdens rikeste menn, med totalitær makt i Kreml, hvor han kaster lange skygger over hele Europa.

I boka skriver Borchgrevink om Putins livslange tilknytning til KGB, og om forholdet til faren som både en heltefortelling og en fortelling om krigens grusomheter. Og om hvordan oppveksten hans – og ikke minst arbeidet i KGB – formet Vladimir Putin.

Samtalen ledes av Roy Conradi Andersen, daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad.

Du møter:

Aage Storm Borchgrevink er  menneskerettighetsarbeider, forfatter og litteraturkritiker. Han arbeider i Den norske Helsingforskomité som landrådgiver for menneskerettighetssituasjonen i Russland, Tsjetsjenia og Georgia. Han har utgitt flere bøker, og er nå aktuell med boken Krigsherren i Kreml, et portrett av Vladimir Putin

Vladimir Putins hemmelige liv

Bokprek

Tid: torsdag 13. oktober 2022

Klokken: 19.00 - 20.10

Pris: 130 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

KJØP BILLETT

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev