Filosofisk førstehjelp: Vi er uenige – og sinte!

Internett koker! Kommentarfelt og innlegg forteller om sterke meninger og enorme meningsforskjeller. Er det mulig å snakke sammen likevel?

Den offentlige samtalen er til tider polarisert, og algoritmene styrer oss i retning av folk som ligner oss. Det gjør at vi har fått mindre trening i å samtale med dem som tenker, snakker og oppfører seg annerledes. Samtidig står vi overfor store utfordringer som vi skal løse sammen.

I dette foredraget vil filosof Øyvind Kvalnes gi deg sin filosofiske førstehjelp. Han vil gjøre oss bedre rustet til å samarbeide om utfordringer vi skal løse i fellesskap. Du får inspirasjon til å starte samtaler på tvers av vante skillelinjer og til å bli kjent med fremmede og deres perspektiver. Førstehjelpen kan bidra til å løse opp i skarpe fronter og strid mellom mennesker, slik at det kan oppstå små og store samarbeidsmirakler.

Filosofen Øyvind Kvalnes er professor i organisasjonsatferd ved Handelshøyskolen BI. Han underviser og forsker i etikk, ledelse og vilkårene for godt samarbeid i organisasjoner. Han har lang erfaring med å holde foredrag, seminarer og kurs innen emner som etikk og verdier, kommunikasjon og ledelse, og han har utgitt flere fagbøker.

Filosofisk førstehjelp: Vi er uenige – og sinte!

Filosofisk fredag

Tid: fredag 16. september 2022

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 120 (pluss bill-avg. kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev