Spiseforstyrrelser rammer stadig flere og det er mangel på kunnskap og åpenhet om disse lidelsene. Kari Løvendahl Mogstad har skrevet boken Vår vei ut. En fortelling om spiseforstyrrelse, skam og håp. Her forteller hun om hvordan det var da datteren hennes fikk anoreksi. Vi møter mor og datter, Selma, for samtale og gode råd.
Kari er fembarnsmor. Hun er også en erfaren lege og samfunnsdebattant med stor kunnskap om spiseforstyrrelser. Hennes datter, Selma Løvendahl Mogstad Leraand (19) bidrar i boken med sine personlige tekster fra sykdomsperioden.
Forfatterne ønsker å gi økt innsikt og kunnskap om hva spiseforstyrrelser er, og at det rammer flere enn den som er syk. Dette er en lidelse som rammer hele familien. De håper boken kan være en støtte for andre som har spiseforstyrrelser, men også for pårørende.
Spiseforstyrrelser rammer begge kjønn, og forekommer i alle aldre, og av psykiatriske sykdommer regnes anoreksi som den dødeligste. Det er et økende samfunns- og helseproblem, særlig blant unge. Lege Kari Løvendahl Mogstad skriver om ulike spiseforstyrrelser, hvilke tegn man skal være obs på, informasjon om behandling, samfunnsmessige konsekvenser og ny forskning.
Boken følger mor og datter gjennom sykdommen, og ser hvordan hele familien blir satt på store prøvelser. Blandingen av mor og datters erfaring gjør historien sterk og troverdig. De gir håp til andre som opplever det samme, enten selv eller som pårørende.