Jeg vil hjem

Vår egen Roskva Koritzinsky er ute med en ny novellesamling denne høsten. Ingen hellig handler om ensomhet, om å ønske seg hjem, men ikke kjenne veien dit.

En kvinne jobber på en psykiatrisk institusjon i et nedlagt kloster. En billedkunstner isolerer seg fra omverdenen og vil utelukkende male andres motiver. En kvinne reiser til Arkhangelsk, og finner restene av sin egen barndom i byen. En liten gutt gjemmer seg ute i skogen i Sverige på begynnelsen av 1900-tallet.

Roskva Koritzinsky (f. 1989) utga sin første bok i 2013, novellesamlingen Her inne et sted. For denne boka ble Koritzinsky nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris og tildelt Aschehougs debutantstipend.

For sin neste bok, romanen Flammen og mørket (2015), fikk hun også gode anmeldelser. For sin andre novellesamling, Jeg har ennå ikke sett verden, ble Koritzinsky nominert til Nordisk råds litteraturpris. Boka er oversatt til svensk, dansk, tysk, russisk og spansk.

Vi møter Roskva Koritzinsky i samtale med Anne Fjellro.

Anne Fjellro er programansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad og leder for litteraturfestivalen Ord i Grenseland. Hun har studert litteraturvitenskap, idéhistorie og psykologi, med master i organisasjonspsykologi.

Roskva Koritzinsky | Jeg vil hjem

Bokprek

Tid: onsdag 19. oktober 2022

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 120 (pluss bill. avg. kr 10) ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

KJØP BILLETT

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev