Uten fugler blir ikke livet det samme

Hva skjer med fuglene i Norge? Hvorfor blir det færre og færre av dem, hvorfor har noen forsvunnet helt, mens andre har blitt vanligere?

Det spør forfatter og naturvernrådgiver Martin Eggen. Denne høsten er han aktuell med boken Uten fugler blir ikke livet det samme. Boken forteller om de store endringene som bare på noen få år har skjedd i fuglefaunaen.

«Tro meg, uten kråker ville ikke livet være det samme», skrev dikteren Hans Børli. Det er også et hovedbudskap i Martin Eggens bok om fuglelivet i Norge, som er i stor endring. Gjennom fuglenes fortellinger og problemene de møter, får vi også et innblikk i vår egen sårbarhet.

Med stor kjærlighet til fuglene viser forfatteren hvordan fuglenes forsvinning kan sees i sammenheng med verdens overordnede klima- og naturproblemer. Fuglene forteller oss om endringene, de påvirkes av endringene og påvirker selv verden – også hjertene til oss som har makt til å rydde opp.

Foto: Øivind Lågbu

Du møter:

Martin Eggen bor i Lofoten og er naturvern- rådgiver i BirdLife Norge. Han har jobbet med et bredt spekter av miljøspørsmål i ulike miljøorganisasjoner gjennom flere tiår og har de siste årene markert seg som en tydelig stemme i samfunnsdebatten.

Camilla Brox

Camilla Brox er bærekraftsambassadør. Hun har en Master of Management fra BI med blant annet. ‘Samfunnsansvar under globalisering og klimapress’. I 2017 startet hun Brox Consulting. Camilla har bl.a. ledet Norsk Senter for Sirkulær Økonomi (NCCE) og vært prosjektleder for Borg CO2’s kartleggingsarbeid for etablering av karbonfangstindustri. Brox leder samtalen denne kvelden.

Uten fugler blir ikke livet det samme

Natur og samfunn

Tid: torsdag 21. september 2023

Klokken: 19.00 - 20.10

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev