Søk arrangement
Ut av sorgen gjennom fysisk aktivitet
 • Tid:
  onsdag 24. apr 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Pris:
 • 100,-
Eksternt
Bjørg Eva Jensen med sønnen Marius
 • Tid:
  onsdag 24. apr 2019
 • Klokken:
  19:00- 20:30
 • Arrangør:
  • Sorg & omsorg
Pris:
 • 100,-
Eksternt
Ut av sorgen gjennom fysisk aktivitet

Bjørg Eva Jensen ønsker å formidle viktigheten av å være i fysisk aktivitet når man har opplever krise og sorg i livet. Fysisk form henger sammen med vår evne til å mentalt, emosjonelt og kognitivt klare å tilnærme seg sorgen, for så etter hvert å få lettere dager.

Når vi jobber aktivt med kroppen er det enklere å takle sorgen mentalt, sier Bjørg Eva Jensen.

Bjørg Eva Jensen er Norges eneste kvinnelige OL-vinner på skøyter, hun har blitt Norgesmester på sykkel 9 ganger og vunnet norgescupen både i 2008 og 2009.

Hun har bevisst brukt fysisk aktivitet som hjelp til bearbeiding av sin sorg etter at hun mistet sin sønn Marius i selvmord i fjor.

Bjørg Eva Jensen er aktiv i Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord. Hun mener det er viktig med åpenhet og ønsker derfor å fortelle sin historie.

Sorg og Omsorg i Fredrikstad er en frivillig organisasjon som har som formål å drive sorggrupper, bidra med opplysning om sorgreaksjoner og bistå mennesker i sorg. Sorg og Omsorg ledes av en styringsgruppe som organiserer arbeidet på frivillig basis. Styringsgruppa består av mennesker tilknyttet kirken, begravelsesbyråene, frivilligsentralen, kommuneadministrasjonen, med flere. Noen med sykepleier- og terapeutbakgrunn og andre med interesse for sorggruppearbeid.

Sorg og Omsorg organiserer forsterkede selvhjelpsgrupper som handler om at gruppeledere spiller en aktiv rolle både i tilrettelegging og gjennomføring av gruppevirksomheten. Gruppelederne har erfaring og kompetanse innen områder som sykepleie, familieterapi og psykiatri. Samtalegruppene består av 5-8 personer og har alltid 1-2 ledere. Gruppene er tilpasset de ulike typer sorg mennesker kan komme i. Deltakerne kommer sammen ca. hver 3. uke, som regel over ½ år. Gruppetilbudet er gratis for alle deltakere. Sorg og Omsorg tilbyr samtalegrupper for enker og enkemenn, for etterlatte etter selvmord, for foreldre som har mistet barn, for sørgende etter samlivsbrudd.

I tillegg arrangerer Sorg og Omsorg temakvelder innen ulike sorgtemaer, eller temaer knyttet til livskriser. Det er et viktig fokus for Sorg og Omsorg å formidle at livet går videre og at det går an å bli glad igjen, selv etter dyptgående kriser.

Temakveldene blir holdt på Litteraturhuset i Fredrikstad 2 ganger i semesteret.

Du kan komme i kontakt med Sorg og omsorg i Fredrikstad distriktet, gjennom:

Fredrikstad frivilligsentral v/ Inger Marie Solgaard. (e-post: post@fredrikstadsentrum.frivilligsentral.no)
Telefon: 69 31 68 70

Mob. 90993815

 

 

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 26. mai 2020 kl 20:00
I romanen Taushet skildrer den japanske forfatteren Shūsaku Endō en ung, idealistisk misjonærs møte med Japans brutale realiteter på 1600-tallet.
Torsdag 28. mai 2020 kl 20:00
Opplev dansekunst og møt danser Live Skullerud i samtale med rosenterapeut og forfatter Lene Dieserud. 
Tirsdag 16. jun 2020 kl 20:00
I forbindelse med lanseringen av hennes memoarer Tata: Mitt liv med Pablo Escobar på norsk inviterer vi leserne til å spørre Tata om alt man lurer på.
Load More