Søk arrangement
UTSATT Torpeskolen leser hulelignelsen: Hva slags kunnskap trenger vi?
 • Tid:
  torsdag 23. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Torpeskolen filosofifabrikk og Human-Etisk Forbund Fredrikstad
Gratis inngang
Eksternt
 • Tid:
  torsdag 23. apr 2020
 • Klokken:
  19:00- 21:00
 • Arrangør:
  • Torpeskolen filosofifabrikk og Human-Etisk Forbund Fredrikstad
Gratis inngang
Eksternt
UTSATT Torpeskolen leser hulelignelsen: Hva slags kunnskap trenger vi?

Opp gjennom tiden har kunnskapssøking fulgt ulike trender og fokusert på alt fra bibelsøk, direkte observasjoner, laboratorieundersøkelser, eksperimenter og så videre. Fra den vitenskapelige revolusjon på 1600-tallet og fremover har hovedtanken vært at den kunnskap som er verdt noe, er kunnskap om overordnede og bakenforliggende strukturer som ikke endrer seg. Vi foretrekker kunnskap om naturlover og diagnoser fremfor kunnskap om individer og enkeltfenomener. Hva slags kunnskap trenger vi egentlig og hva er det vi kan se bort fra?

Med utgangspunkt i Platons hulelignelse skal vitenskapsfilosof Fredrik Andersen diskutere hva slags kunnskap vi trenger og hva dette innebærer for ulike fagfelt slik som medisin, helsearbeid og utdanning.

Innledning blir på ca. 45 minutter fra kl. 19:00. Etterpå blir det spørsmål og diskusjon.

Om Fredrik Andersen:
Fredrik er vitenskapsfilosof og fokuserer hovedsakelig på filosofiske grunnlagsproblemer i moderne fysikk, men er også interessert i en rekke andre filosofiske spørsmål. Han er førsteamanuensis i filosofi ved NMBU og Høgskolen i Østfold med doktorgrad i filosofi fra NMBU.

Om Torpeskolen filosofifabrikk:
Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad.

Arrangementet finner sted i salen Thygesen, i andre etg. på Litteraturhuset Fredrikstad. Salen åpner en time før arrangementet begynner.

Andre kommende arrangementer

Torsdag 28. mai 2020 kl 20:00
Opplev dansekunst og møt danser Live Skullerud i samtale med rosenterapeut og forfatter Lene Dieserud. 
Tirsdag 16. jun 2020 kl 20:00
I forbindelse med lanseringen av hennes memoarer Tata: Mitt liv med Pablo Escobar på norsk inviterer vi leserne til å spørre Tata om alt man lurer på.
Load More