Torbjørn Røe Isaksen: Ingen tror på nåtiden

Torbjørn Røe Isaksen vokste opp som optimist etter Murens fall i 1989. Siden har han konvertert til pessimismen. I hans nye bok, Ingen tror på nåtiden, er en analyserende og personlig beretning der Isaksen leter etter lyspunkter i en mørk verden.

Vi trodde historien var slutt, at globalisering var en ustoppelig naturkraft og at land med McDonalds ikke kunne krige mot hverandre. Vi var 89erne, oppvokst og utdannet i en verden med dyp fred.

Vi visste ikke at vi levde i et langt friminutt fra historien.

Nå er verden midt i en historisk omveltning. Det finnes ingen tilbakekomst til den gamle normalen etter Russlands invasjon av Ukraina. Det finnes ingen verden hvor Kina ikke vil ønske seg en plass i solen. Verden står ved et historisk vippepunkt.

Klarer vi å forstå betydningen av det som skjer mens det skjer?

Du møter Torbjørn Røe Isaksen i samtale med daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad, Roy Conradi Andersen.

Du møter:

Torbjørn Røe Isaksen er samfunnsredaktør og kommentator i nettavisen E24. Han var tidligere politiker for Høyre. Røe Isaksen var statsråd i Erna Solbergs regjering under hele regjeringsperioden fra 2013 til 2021. Han var kunnskapsminister fra 2013 til 2018, næringsminister fra 2018 til 2020 og arbeids- og sosialminister fra 2020 til 2021. Fra 2009 til 2017 var han stortingsrepresentant for Telemark. Da regjeringen Solberg gikk av etter stortingsvalget i 2021, trakk Røe Isaksen seg fra politikken og meldte seg ut av Høyre for å bli journalist.

Roy Conradi Andersen er daglig leder ved Litteraturhuset Fredrikstad. Han er tidligere journalist og nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad. I 1996-2006 jobbet han i VG, som sportsjournalist, utenriksjournalist og USA-korrespondent. Han har også jobbet som informasjonssjef i Utenriksdepartementet og i Østfold fylkeskommune.

Torbjørn Røe Isaksen: Ingen tror på nåtiden

Samfunn

Tid: torsdag 09. november 2023

Klokken: 19.00 - 20.10

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev