Søk arrangement
Toppa lag og elitesatsing – for barn eller voksne?
 • Tid:
  tirsdag 21. apr 2020
 • Klokken:
  18:30- 20:30
 • Arrangør:
  • Rolvsøy IF og FRID
Påmelding
 • Tid:
  tirsdag 21. apr 2020
 • Klokken:
  18:30- 20:30
 • Arrangør:
  • Rolvsøy IF og FRID
Påmelding
Toppa lag og elitesatsing – for barn eller voksne?

Ambisiøse foreldre og trenere – og et stadig sterkere fokus på prestasjoner – gjør at «talentutvelgelsen» skjer i stadig yngre alder i mange klubber. Men er det klokt? Hva kan gå galt? Hva sier forskningen om dette?

Den svenske idrettsprofessoren Christer Malm tar tatt internett med storm. Nå kommer han til Fredrikstad for å drøfte disse problemstillingene med foreldre, trenere og ledere i Fredrikstad-idretten. Når vet man om et barn eller ungdom er et «talent»? Når kan man begynne å spisse, velge ut og satse på enkelte fremfor andre? Hva risikerer klubbene med dette? Hvordan påvirker det barna?

Og kan det ha motsatt effekt?

Rolvsøy Idrettsforening feirer 100 år i april 2020 og vil i den anledningen gi en gave til idretten i Fredrikstad. I samarbeid med Fredrikstad Idrettsråd (FRID) har de vært så heldig å få Christer Malm til Fredrikstad.

Han har tidligere gått ut og advart mot for tidlig talentutvelgelse – og mener dette er en form for diskriminering.

– Det er en misforståelse å tro at barn som er gode også blir gode som voksne. Den koblingen finnes ikke, sier Christer Malm til SVT.

Tirsdag 21. april kl 18.30 inviterer RIF og FRID  til folkemøte. Her legger Malm frem fersk forskning på talentutvikling, topping av lag og konsekvensene av dette. Det vil også bli paneldiskusjon – og vi slipper selvsagt til publikum med sine erfaringer, meninger og spørsmål.

Arrangementet er gratis – meld deg på i dette skjemaet.

Se video med Christer Malm her:

Disse kommer:

Christer Malm

Christer Malm er idrettsprofessor ved Universitetet i Umeå i Sverige. Her leder han en forskningsgruppe på 15 personer. Malm er tidligere landslagsutøver i skiskyting og har vært med i OL.

Flere navn kommer i løpet av mars.

Arrangører:

Andre kommende arrangementer

Lørdag 29. feb 2020 kl 23:00
I kveld debuterer KlubbKollektivet med sitt aller første event! Dette blir en spektakulær aften med DJing og VJing.
Søndag 1. mar 2020 kl 12:00
I dette heldagsforedraget tar Terje Tvedt oss gjennom verdenshistorien, fra sivilisasjonens fremvekst til dagens kappløp mellom Kina og USA, og den truende klimakatastrofen.
Mandag 2. mar 2020 kl 19:00
De fleste av oss tar demokratiet for gitt, men hva er egentlig et demokrati?
Tirsdag 3. mar 2020 kl 19:00
Den knyttet østens og vestens riker sammen. Silkeveien har båret herskere som Alexander den store, Djengis Khan og Timur Lenks. Nå blåser stormaktene liv i den eldgamle, sagnomsuste handelsruten igjen.
Onsdag 4. mar 2020 kl 08:00
Hva vet vi om barnefamiliers boligpreferanser?
Onsdag 4. mar 2020 kl 19:00
Møt Anja Cecilie Solvik fra Kristiansund, leder av «Bunadsgeriljaen». 
Load More