Søk arrangement
Til Roma med Andreas Viestad
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
 • Tid:
  onsdag 7. okt 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 120,-
Til Roma med Andreas Viestad

Verdenshistorien i et måltid

«Det er mer historie i hver kotelett eller bolle med pasta, enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke».

Gjennom et måltid i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i verdenshistorien. Det skal handle om jakten på den opprinnelige pasta carbonaraen, om hvordan en liten inn- landsby ble verdens største imperium, om smaken av grillet kjøtt som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, og den søtsure smaken av mafia og slaveri.

Bli med på en tankevekkende og underholdende reise til Roma og smakene som formet historien. Denne kvelden møter du Viestad i samtale med Andreas Liebe Delsett. Han har befattet seg med mat og samfunn i en årrekke og blant annet skrevet boken «Kjøkkenveien«.

Andreas Viestad er kjent som matskribent og faglig ansvarlig for Geitmyra matkultursenter for barn. Han er også medeier i grillrestauranten St. Lars og har forfattet 14 bestselgende kokebøker. Viestad er aktuell med boken «En middag i Roma».

Andreas Liebe Delsett er programsjef ved Litteraturhuset i Oslo, tidligere leder i Rødt Oslo og grunnlegger av kunstforlaget Feil Forlag. Etter lærlingtid på Restaurant Stock i Oslo har Andreas gjennomført en uformell svenneprøve som kokk. Kjøkkenveien var hans debut som sakprosaforfatter.

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More