Verdenshistorien i et måltid
«Det er mer historie i hver kotelett eller bolle med pasta, enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke».
Gjennom et måltid i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i verdenshistorien. Det skal handle om jakten på den opprinnelige pasta carbonaraen, om hvordan en liten inn- landsby ble verdens største imperium, om smaken av grillet kjøtt som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, og den søtsure smaken av mafia og slaveri.
Bli med på en tankevekkende og underholdende reise til Roma og smakene som formet historien. Denne kvelden møter du Viestad i samtale med Andreas Liebe Delsett. Han har befattet seg med mat og samfunn i en årrekke og blant annet skrevet boken «Kjøkkenveien«.
Andreas Viestad er kjent som matskribent og faglig ansvarlig for Geitmyra matkultursenter for barn. Han er også medeier i grillrestauranten St. Lars og har forfattet 14 bestselgende kokebøker. Viestad er aktuell med boken «En middag i Roma».
Andreas Liebe Delsett er programsjef ved Litteraturhuset i Oslo, tidligere leder i Rødt Oslo og grunnlegger av kunstforlaget Feil Forlag. Etter lærlingtid på Restaurant Stock i Oslo har Andreas gjennomført en uformell svenneprøve som kokk. Kjøkkenveien var hans debut som sakprosaforfatter.
Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.
Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!
Les mer her