Søk arrangement
Teaterkonsert: Aluminiumsongar
 • Tid:
  lørdag 14. nov 2020
 • Klokken:
  20:00- 21:30
 • Arrangør:
  • Studium Actoris
Pris:
 • 150,-
Eksternt
 • Tid:
  lørdag 14. nov 2020
 • Klokken:
  20:00- 21:30
 • Arrangør:
  • Studium Actoris
Pris:
 • 150,-
Eksternt
Teaterkonsert: Aluminiumsongar
Geddy Aniksdal med Samlebandet

På scenen: Geddy Aniksdal (skuespiller/sanger), Guttorm Guttormsen (komponist,sax og klarinett), Truls Hannemyr (perkusjon), Anette Hagnell (kapellmester,tangenter) og Tage Lægreid Olsen (bass). Regikonsulent: Lars VikAluminiumsongar er en teaterkonsert som beveger seg i grenselandet mellom Kurt Weil, rustne arbeidersanger og skjør rytmisk visepop. Geddy Aniksdal har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster, med hovedvekt på oppvekst i aluminiumsland; i denne forbindelse Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Komponist er Guttorm Guttormsen.«[…] På denne måten blir vi minte om at ikkje berre songen, men diktet og lyrikken har opphav i rytmane frå kroppsarbeidet, frå det fysiske arbeidet som både er off beat og off rhyme. Slik inneheld oppsongane både ein poetikk og ein politikk. Det er songar for blanda kor av kroppar i taktfast rørsle. Der rytmen i arbeidet er lik vers med refreng som vender tilbake med stadig nye krefter.

I eit samfunn der ingen lenger kan smi mens jernet er var- mt, men alle skal vera si eiga lykkes smed, blir jernet gjerne kaldt. Då er det viktigare enn nokon gong at oppsongen minner oss om varmen frå arbeidslaget, om den kroppslege forma for samhald i tungarbeidet, som luktar av sveitte og verkar i støle musklar, slik at vi alle kan vera med å synga ut, om rett og gale, med Geddy Aniksdal som forsongar.». Kjartan Fløgstad

Arrangør: Studium Actoris i samarbeid med St. Croix-huset og Litteraturhuset i Fredrikstad

Andre kommende arrangementer

Mandag 12. apr 2021 kl 19:00
Forfatter og dramatiker Monica Isakstuen møter skuespiller og forfatter Linn Skåber i samtale om sin siste bok "Mine venner"
Tirsdag 20. apr 2021 kl 18:30
Oversetterne Jon Rognlien og Astrid Nordang tar for seg italiensk kultur og litteratur med Signe Prøis.
Tirsdag 20. apr 2021 kl 20:00
Hvor skjør er vår menneskelighet når vi havner i desperate situasjoner? Møt den internasjonale forfatterstjernen Franzobel i samtale med Bernhard Ellefsen.
Torsdag 22. apr 2021 kl 19:00
De heltemodige og dramatiske historiene fra 2. verdenskrig er velkjente, men ikke de lavmælte, men likevel betydelige fortellingene om hverdagsopplevelser.
Fredag 23. apr 2021 kl 19:00
En av landet mest folkekjære artister kommer til Fredrikstad for å spille konsert.
Søndag 25. apr 2021 kl 14:00
Forfatter Thorvald Steen og psykiater, forfatter og professor Finn Skårderud om kunst og galskap.
Load More