Den uønskede. Styrken til en bjørn

Hovedpersonen forteller om seg selv som liten gutt, og hvordan han finner kraft gjennom en sliten teddybjørn. Styrken til en bjørn er det han trenger for å overvinne overgrep, misbruk, sult og ensomhet, og det får han gjennom sin nye venn.

Mellom fosterhjem og internatskole og barnehjem står han overfor mange utfordringer. Dører stenges etter hverandre, uønskede er ikke velkomne.

Denne historien forteller oss om en absolutt menneskelig kraft som finnes i oss alle, vi må bare se etter den! Kanskje den kan inspirere noen til å finne sin egen indre styrke, som hjelp til å møte små og store utfordringer i livet. Historien kombineres med relevant og stemningsfull visesang. 

Janeks Vimbsons er 32 år gammel og vokste opp i Øst-Europa, tilbrakte noen år i USA, og han har nå bodd i Norge i flere år. Janeks er del av den internasjonale fortellergruppa «Indica mihi – Fortell meg».

For ett år siden var han i en dramatisk livssituasjon som gjorde at han måtte gjøre store endringer. Han ønsker å bruke sin historie til verdi for andre. Han er engasjert og får god kontakt med mennesker. Han vil snakke på norsk og engelsk.

Felicia Falck er sanger og låtskriver fra Sverige, og har bodd åtte år i Norge. Hun fremfører egenskrevne visesanger (sang/gitar), og med myke varme toner har hun en evne til å trollbinde publikum med sine emosjonelle viser. Visene er inspirert av naturen, hennes reiser runt jorden og ulike møter med mennesker. Hun har gitt ut album i 2020, EP  og flere singler (lytt til henne på Spotify).

Den uønskede. Styrken til en bjørn

Foredrag

Tid: torsdag 19. september 2024

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: 190 ,-

Arrangør: Janek Vimbsons

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev