Konsert: Tango på tvers

Velkommen til en smektende og morsom konsert med Tango på tvers.

Tango på Tvers består av Signe Sannem Lund (vokal), Sven Lundestad (gitar) og Christine Møklegaard (fløyte). Alle tre har tilknytning til Fredrikstad og de har spilt sammen siden sommeren 2018. Etterhvert har det blitt mange konserter på kafeer, i kirker og konsertsaler, og hjemme hos folk. De har turnert for den kulturelle spaserstokken og spilt på festivaler. I 2022 samarbeidet de med Espen Leite (akkordeon).

Alle tre musikere er klassisk skolerte, men de er også nysgjerrige på flere sjangere. Repertoaret består derfor av både tango, viser, fado, bosniske sevdahs og popmusikk, med trioens avtrykk og formidling. Tangoen er som regel alltid tilstede, ofte i form av Astor Piazzollas musikk. Trioen spiller ofte på små scener, og dyrker konsepter hvor de kommer tett på publikum.

Om musikerne

Sven Lundestad er en legende i musikkmiljøet og ble Norges første professor i gitar i 1997. Han har spilt konserter over hele verden og har mange plateutgivelser bak seg. Hans musikalske horisont utvides stadig, og han beriker både medmusikere og publikum med sitt eminente spill og fortryllende arrangementer. Sven er nå pensjonert fra NMH og jobber som frilanser, og er ofte i studio med egen musikk.

Signe Sannem Lund har master i opera fra Khio. Etterhvert har hun blitt mer og mer interessert i hvordan hun kan bruke elementer av sin klassiske skolering i sjangere som for eksempel tango, fado og cabaret. Signe har dessuten begynt å bruke trekkspillet som en naturlig del av sin formidling. Hennes stemme byr på et rikt klangunivers og hun er kjent for sin unike formidling. Signe er fast medlem av cabaretgruppa Stilett.

Christine Møklegaard er utdannet fløytist ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun har spilt mye i korps og orkester, men de siste årene er det blitt mer fokus på kammermusikk. Hun liker å gi seg i kast med de tekniske utfordringene som følger med tangomusikken, I Tango på Tvers veksler hun mellom tverrfløyte og altfløyte. Christine spiller også i folkemusikktrioen Onsøy 3-takt, og er denne våren med i fløytekvintetten 5 på tvers.

Dette arrangementet er en del av

Dokumentarfestivalen Kontrast, 18.-23. april 2023:

Se hele programmet her, kjøp festivalpass og få med deg alt som skjer.

Konsert: Tango på tvers

Dokumentarfestivalen Kontrast

Tid: fredag 21. april 2023

Klokken: 21.00 - 22.00

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev