Søk arrangement
SVØM! – Poesi i Grenseland, 2020
 • Tid:
  lørdag 29. aug 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Poesi i Grenseland og Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 220,-
 • Tid:
  lørdag 29. aug 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Poesi i Grenseland og Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 220,-
SVØM! – Poesi i Grenseland, 2020

Lørdag 29.august presenterer festivalen POESI I GRENSELAND forestillingen SVØM! på Litteraturhuset i Fredrikstad. Poesiforestillingen strømmes på plattformer i både Norge og Sverige. Ensemblet består av poeter, dansere, musikere og en fotograf. Forestillingen tar opp sterke temaer om menneskelig urett der flyktende barn og Black Lives Matter er brennpunktet.

Foto hovedbilde: Hilde Honerud

 

Medvirkende:

Inger Elisabeth Hansen

Foto: Thomas Brun

Inger Elisabeth Hansen er lyriker og oversetter. Hun debuterte med diktsamlingen Det er nå det er like før (1976) og har blant annet sittet som leder av den norske forfatterforening, samt som styreleder for Oslo Poesifestival. Hansen har mottatt utmerkelser som Aschehougprisen, Gyldendalprisen og Triztan Vindtorn poesipris. Hun har undervist i spanskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo, og har gjendiktet flere spanske verk.

 

 

 

Frode Grytten

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Frode Grytten er forfatter, poet og dramatiker med base i Bergen. Etter debuten med diktsamlingen Start i 1983 har han gitt ut flere romaner og noveller, blant annet romanen Bikubesong fra 1999 som ble hans litterære gjennombrudd. Han har skrevet teaterstykker som har blitt vist på Den Nationale scene i Bergen og på Det Norske teatret i Oslo. For sitt forfatterskap har han blitt tildelt blant annet Brageprisen, Nynorsk litteraturpris og Norsk språkpris.

 

 

 

Ulf Karl Olov Nilsson

Foto: Annika von Hausswolf

Ulf Karl Olov Nilsson, også kjent som UKON, er forfatter, psykoanalytiker og oversetter. Han er en av Sveriges mest sentrale poeter og har siden sin første utgivelse i 1990 (Kung-kung) gitt ut bøker i ulike sjangre og gjestet mange poesifestivaler over hele Skandinavia. Han har mottatt flere utmerkelser og sitter i redaksjonen til tidsskriftene Glänta og Arche. UKON arbeider også som litteraturkritiker.

 

 

 

 

Hilde Honerud

Foto: Jon H. Honerud

Hilde Honerud er fotograf og kunstner. Hun har utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo samt fra Napier University i Edinburgh og tilknyttet Universitetet i Sørøst- Norge som første amanuensis. Verkene hennes har blitt vist på en rekke utstillinger, i tidsskrifter, kataloger og i offentlige bygg. I sin fotokunst jobber hun med å fortelle historier gjennom bilder som ofte har politiske budskap. Hennes besøk i flyktningleire har resultert i bilder som viser en ganske annen og mer håpsbringende side av flyktningenes liv enn det vi ofte ser i media.

 

 

Carl André Johansson

Foto: Espen Brække Grønberg

Carl André Johansson er koreograf og medskaper av forestillingen SVØM!, og han medvirker som danser. Han har sin utdannelse fra Bårdar Akademiet. Johansson debuterte som koreograf i 2017 med danseteatret Mens vi faller og har siden dette skapt flere koreografier i tillegg til å medvirke som danser i en rekke forestillinger. Dette er hans andre samarbeid med Freddy Fjellheim.

 

 

 

 

Aurora Itland

Foto: Tormod Midtbø

Aurora Itland er utdannet danser med Bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har en bred erfaring fra dansefeltet, og har vist egne arbeid som danser og koreograf på Oslo Jazzdansfestival og Dans/5. Høsten 2019 var hun å se som danser i Poesihusets kjærlighetsmesse Missa Mystica i Trefoldighetkirken. Hun er en del av dansekompaniet Palette Dance Collective.

 

 

 

Liv Frengstad

Liv Frengstad er cellist med utdannelse fra Musikhøgskolen i Oslo. Hun er bosatt i Moss og er en aktiv bidragsyter til kulturlivet i Østfold. Reportoiret hennes spenner fra barokk til samtidsmusikk, og hun har tidligere turnert lenge for Rikskonsertene. I dag jobber hun som pedagog på kulturskolene i Moss og Vestby, i tillegg til å være freelance musiker som liker jobbe på tvers av ulike kunstarter.

 

 

Ellen Marie Carlsen

Ellen Marie Carlsen er pianist med utdannelse fra Agder Musikkonservatorium og Norges musikkhøyskole. Hun er en allsidig og ettertraktet musiker som har spilt på flere av landets største scener. De siste årene har hun vært tilknyttet Folketeatret, Oslo Nye og Den Norske Opera. Ellen Marie jobber også som pedagog for blant annet Greåker Videregående skole og Musikkteaterhøyskolen.

 

 

 

Freddy Fjellheim

Foto: Maja Hattvang

Freddy Fjellheim er grunnlegger og kunstnerisk leder for Poesi i Grenseland, samt opphavsmann og regissør for poesiforestillingen SVØM! Fjellheims forfatterskap kjennetegnes ved en utprøvende integrering av ulike litterære uttrykk. Fjellheim er også litteraturkritiker og redaktør for Forfatternes klimaaksjon. Det siste tiåret har han stått bak en rekke prosjekter der forskjellige kunstneriske uttrykk smelter sammen på ulike måter, noe som også skjer i SVØM! Dette for å skape undring, refleksjon og deltakelse fra publikum.

 

 

KLIKK HER FOR Å LESE MER OM POESI I GRENSELAND 

Andre kommende arrangementer

Søndag 20. sep 2020 kl 14:00
Den kritikerroste forfatteren Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsviking-serien og gir deg et nytt perspektiv på hvordan vikingene levde. 
Mandag 21. sep 2020 kl 11:00
Sjømannskabareten ”Blåmyra” er en hyllest til sjøfolk fra Østfold under seilskutetida med Richard Burgess og Foghorn.
Mandag 21. sep 2020 kl 19:00
Har du noen gang tenkt på hva som er forskjellen på et løfte og en trussel?
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
Ingrid Brekke gir en innføring i polsk historie og politikk.
Onsdag 23. sep 2020 kl 19:00
I dette foredraget reflekterer førsteamanuensis Søren Wenstøb over de innsikter forskningen gir om mennesker som emosjonelle vesener, med fokus på håp og frykt.
Søndag 4. okt 2020 kl 14:00
Hun var den unge norsk-somaliske jenta som skulle tvinges av familien  til å bli "ærbar". En dag fikk hun nok og stakk av. I denne utgaven av Levd Liv møter Borg-biskop Atle Sommerfeldt opprøreren Kadra Yusuf.
Load More