Søk arrangement
SVØM! – Poesi i Grenseland, 2020
 • Tid:
  lørdag 29. aug 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Poesi i Grenseland og Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 220,-
 • Tid:
  lørdag 29. aug 2020
 • Klokken:
  19:00- 20:00
 • Arrangør:
  • Poesi i Grenseland og Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 220,-
SVØM! – Poesi i Grenseland, 2020

Lørdag 29.august presenterer festivalen POESI I GRENSELAND forestillingen SVØM! på Litteraturhuset i Fredrikstad. Poesiforestillingen strømmes på plattformer i både Norge og Sverige. Ensemblet består av poeter, dansere, musikere og en fotograf. Forestillingen tar opp sterke temaer om menneskelig urett der flyktende barn og Black Lives Matter er brennpunktet.

Foto hovedbilde: Hilde Honerud

 

Medvirkende:

Inger Elisabeth Hansen

Foto: Thomas Brun

Inger Elisabeth Hansen er lyriker og oversetter. Hun debuterte med diktsamlingen Det er nå det er like før (1976) og har blant annet sittet som leder av den norske forfatterforening, samt som styreleder for Oslo Poesifestival. Hansen har mottatt utmerkelser som Aschehougprisen, Gyldendalprisen og Triztan Vindtorn poesipris. Hun har undervist i spanskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo, og har gjendiktet flere spanske verk.

 

 

 

Frode Grytten

Foto: Linn Heidi Stokkedal

Frode Grytten er forfatter, poet og dramatiker med base i Bergen. Etter debuten med diktsamlingen Start i 1983 har han gitt ut flere romaner og noveller, blant annet romanen Bikubesong fra 1999 som ble hans litterære gjennombrudd. Han har skrevet teaterstykker som har blitt vist på Den Nationale scene i Bergen og på Det Norske teatret i Oslo. For sitt forfatterskap har han blitt tildelt blant annet Brageprisen, Nynorsk litteraturpris og Norsk språkpris.

 

 

 

Ulf Karl Olov Nilsson

Foto: Annika von Hausswolf

Ulf Karl Olov Nilsson, også kjent som UKON, er forfatter, psykoanalytiker og oversetter. Han er en av Sveriges mest sentrale poeter og har siden sin første utgivelse i 1990 (Kung-kung) gitt ut bøker i ulike sjangre og gjestet mange poesifestivaler over hele Skandinavia. Han har mottatt flere utmerkelser og sitter i redaksjonen til tidsskriftene Glänta og Arche. UKON arbeider også som litteraturkritiker.

 

 

 

 

Hilde Honerud

Foto: Jon H. Honerud

Hilde Honerud er fotograf og kunstner. Hun har utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo samt fra Napier University i Edinburgh og tilknyttet Universitetet i Sørøst- Norge som første amanuensis. Verkene hennes har blitt vist på en rekke utstillinger, i tidsskrifter, kataloger og i offentlige bygg. I sin fotokunst jobber hun med å fortelle historier gjennom bilder som ofte har politiske budskap. Hennes besøk i flyktningleire har resultert i bilder som viser en ganske annen og mer håpsbringende side av flyktningenes liv enn det vi ofte ser i media.

 

 

Carl André Johansson

Foto: Espen Brække Grønberg

Carl André Johansson er koreograf og medskaper av forestillingen SVØM!, og han medvirker som danser. Han har sin utdannelse fra Bårdar Akademiet. Johansson debuterte som koreograf i 2017 med danseteatret Mens vi faller og har siden dette skapt flere koreografier i tillegg til å medvirke som danser i en rekke forestillinger. Dette er hans andre samarbeid med Freddy Fjellheim.

 

 

 

 

Aurora Itland

Foto: Tormod Midtbø

Aurora Itland er utdannet danser med Bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har en bred erfaring fra dansefeltet, og har vist egne arbeid som danser og koreograf på Oslo Jazzdansfestival og Dans/5. Høsten 2019 var hun å se som danser i Poesihusets kjærlighetsmesse Missa Mystica i Trefoldighetkirken. Hun er en del av dansekompaniet Palette Dance Collective.

 

 

 

Liv Frengstad

Liv Frengstad er cellist med utdannelse fra Musikhøgskolen i Oslo. Hun er bosatt i Moss og er en aktiv bidragsyter til kulturlivet i Østfold. Reportoiret hennes spenner fra barokk til samtidsmusikk, og hun har tidligere turnert lenge for Rikskonsertene. I dag jobber hun som pedagog på kulturskolene i Moss og Vestby, i tillegg til å være freelance musiker som liker jobbe på tvers av ulike kunstarter.

 

 

Ellen Marie Carlsen

Ellen Marie Carlsen er pianist med utdannelse fra Agder Musikkonservatorium og Norges musikkhøyskole. Hun er en allsidig og ettertraktet musiker som har spilt på flere av landets største scener. De siste årene har hun vært tilknyttet Folketeatret, Oslo Nye og Den Norske Opera. Ellen Marie jobber også som pedagog for blant annet Greåker Videregående skole og Musikkteaterhøyskolen.

 

 

 

Freddy Fjellheim

Foto: Maja Hattvang

Freddy Fjellheim er grunnlegger og kunstnerisk leder for Poesi i Grenseland, samt opphavsmann og regissør for poesiforestillingen SVØM! Fjellheims forfatterskap kjennetegnes ved en utprøvende integrering av ulike litterære uttrykk. Fjellheim er også litteraturkritiker og redaktør for Forfatternes klimaaksjon. Det siste tiåret har han stått bak en rekke prosjekter der forskjellige kunstneriske uttrykk smelter sammen på ulike måter, noe som også skjer i SVØM! Dette for å skape undring, refleksjon og deltakelse fra publikum.

 

 

KLIKK HER FOR Å LESE MER OM POESI I GRENSELAND 

Andre kommende arrangementer

Mandag 31. jan 2022 kl 18:00
Forskergruppen AreaS presenterer tre kapitler i sin nye bok «Living Alliances, Leaving Alliances; Interdisciplinary Perspectives».
Tirsdag 1. feb 2022 kl 19.00
Kina er i ferd med å bli en supermakt og utfordrer USAs dominerende stilling i verden. Er dette begynnelsen på en ny kald krig? Møt Jan Arild Snoen og Torbjørn Færøvik.
Tirsdag 1. feb 2022 kl 16:00
Kom og lær om hvordan man lager en tegneserie.
Onsdag 2. feb 2022 kl 18:00
Vi møter mennesker som  på hver sin måte viste et opprør som barn eller opplevde foreldrenes kreative motstand mot okkupasjonsmakten.
Søndag 6. feb 2022 kl 12.00
En vakker spansk-norsk forestilling for hele familien.
Tirsdag 8. feb 2022 kl 19:00
Lokalhistoriker Svein Skahjem forteller om husmannsplassene I Fredrikstad- og Rolvsøymarka. Sporene er i ferd med å forsvinne, og med dem en viktig del av vår lokale historie.
Load More