Store for små: Kristin Lavransdatter for barn
  • Tid:
    lørdag 11. mai 2019
  • Klokken:
    13:00- 13:45
  • Arrangør:
    • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
  • 50,-

I serien Store for små omskrives klassikere fra litteraturhistorien så de passer for barn. I Kransen får vi høre om Kristin Lavransdatters oppvekst og kampen for å få gifte seg med mannen hun elsker, Erlend Nikulaussøn. Forteller er Sara Birgitte Øfsti.

«Kransen» er første bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928.
Handlingen er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og «Kransen» forteller om Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren – storbonden Lavrans.
Hun er trolovet med Simon, sønnen på nabogården, men Kristin forelsker seg i den staslige adelsmannen Erlend av Husaby. Hun setter seg opp mot familie, slekt og kirke og trasser seg til ekteskap med Erlend. Da bærer hun allerede hans barn.

Sara Birgitte Øfsti har utøvet fortellerkunst siden 1995 og har erfaring både som utøvende scenekunster, lærer i muntlig fortelling, skoleforteller, kursholder og lærer i muntlig formidling. Hun jobber med solo-forteller-forestillinger og ensembleforestillinger. Øfsti er i tillegg høgskolelektor og leder for prosjekter som bruker kunst og kultur i skoleutvikling, ved OsloMet.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset Fredrikstad og Norsk Litteraturfestival på Lillehammer med støtte fra BOKÅRET 2019.