Stempel og Demos: Møt dokumentarskaperen Ibrahim Mursal

Ibrahim Mursal er dokumentarfilmskaper og mannen bak den prisbelønte filmen «The Art of Sin», som følger den anerkjente norsk-sudanesiske kunsteneren Ahmed Umar. 

Etter å ha kommet til Norge som flyktning, har Ahmed Umar blitt en anerkjent kunstner. I 2015 kom han ut som homofil på Facebook, noe som gjorde ham til den første åpent homofile mannen fra Sudan, dette forårsaker en massiv forargelse i det sudanesiske samfunnet. Selv om det 30 år lange diktaturet falt ved revolusjon i 2019, straffes homofili fortsatt med døden i Sudan. Likevel tar Ahmed sjansen og drar tilbake til Sudan for å se moren sin igjen. Norge er heller ikke uten farer for åpent homofile innvandrere. Under en Pride-parade blir Ahmed hardt banket opp på grunn av sin flamboyante holdning. I «The Art of Sin» må regissør Ibrahim Mursal møte sine egne dypt inngrodde fordommer mens han følger Ahmeds reise. Med en dypt religiøs bakgrunn sliter han med sitt eget kulturelle maskulinitetsbegrep.

Ibrahim kommer for å vise filmen og lede en sirkelsamtale om det å skulle snakke om kontroversielle temaer, temaer som vekker mye følelser.

Dette er et samarbeid mellom Stempel og Demos, og er for deg mellom 15 og 19 år.

Vi har 30 plasser på dette arrangementet så var rask med billettbestilling! Arrangementet er gratis men du må hente en gratis billett på forhånd.

Stempel og Demos: Møt dokumentarskaperen Ibrahim Mursal

Stempel og Demos

Tid: onsdag 22. november 2023

Klokken: 17.00 - 19.00

Pris: gratis

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad og Demos Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev