Janne S. Drangsholt | Smart samtidshumor

Janne Stigen Drangsholt er sjeldent god på smart humor. I hennes Winter-univers møter vi Ingrid Winter, trebarnsmoren som virvles inn i midtlivsstormens kaos og katastrofer. Når vi ler av Ingrid Winter, ler vi også av oss selv. 

Bli med inn i Winter-universet når Monica Isakstuen møter Janne Drangsholt i samtale om Jannes rykende ferske roman: Winterferie. Her oppdager Ingrid Winter til sin store sorg at barna plutselig har blitt store. Avgrunnen åpner seg når den barnløse familien truer. Tosomheten med ektemann Bjørnar virker også truende.

Drangsholts romaner er spesielle med sitt akademiske tilsnitt. Også årets roman er rik på litterære referanser, uten at det legger demper på det gode underholdningsnivået.

Forfatter og dramatiker, Monica Isakstuen, leder samtalen. Hennes tekstunivers befinner seg også ofte innenfor familiens rammer, men på en helt annen måte. Bøkene og teaterstykkene hennes er oversatt til flere språk, og hun har vunnet flere priser for sitt forfatterskap.

Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) er professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Stavanger. Hun debuterte i 2011 med romanen Humlefangeren og har siden hatt stor suksess med sine romaner om Ingrid Winter. Drangsholt er også kjent for NRK-podcastene Janne og Jostein-show og Kjente bøker på fire minutter, der sistnevnte inspirerte henne til å skrive sakprosaboken Fra Shakespeare til Knausgård. 66 klassikere du naturligvis har lest (illustrert av Therese G. Eide), samt som del av Stavanger Aftenblads podcast Aftenbla-bla.

TERNINGKAST 5: “Sommerens lesefest. … Få skriver så smart og morsomt om katastrofale mageplask i yrkes- og familieliv som Drangsholt. …Samtalene spinner og springer på lattervekkende vis, mens den presist ringer inn samtida – enten det gjelder Some, aldersskam, kanselleringskultur, eller den generelle forflatningen i tida. «Winterferie» fanger på festlig vis den komiske og såre midtlivskavingen og er prima lektyre for sommeren. ”

— Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Janne S. Drangsholt | Smart samtidshumor

Bokprek

Tid: torsdag 02. november 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 140 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev