Skjerm, prøvepress og skolevegring – funker skolen som den skal?

Prøver og stadige tester og målinger, skjermundervisning og skolevegring. Blir barna fremmende i dagens skole? Det er temaet i dette folkemøtet.

Det er dags for folkemøte – hvor vi setter skolesituasjonen til barn og unge under lupen. Er det noe galt med dagens skole?

Bakgrunnen for dette folkemøtet er den ferske boken Skolen er ikke for alle, skrevet av lærer Andreas Stien Leenderts. I omtalen av boka hans, står det å lese:

Norsk skole har blitt en konkurranseskole hvor kun det som kan telles, teller. Konsekvensene av mer enn 20 år med en skole drevet som en bedrift, er nå klare. Skolestresset og de psykiske problemene har økt, trivselen synker, bruken av ADHD-medisiner har skutt i været og mange elever utvikler ufrivillig skolefravær.

Vi tar debatten om vi har fått en konkurranseskole hvor elevene ikke lærer mer, men hvor de blir desto mer utilpass? Eller er det slik at skolen fungerer godt og gjør barna klare for et voksenliv der konkurranse og prestasjon er en del av hverdagen?

Bli med på dette viktige folkemøtet hvor du kan slippe til med dine meninger, erfaringer og spørsmål.

Du møter:

Andreas Stien-Leenderts har vært lærer i Osloskolen siden 2006. Han er programleder for podkastene «Utforsk» og «Snakke matte», og er tidligere fotballkommentator for blant andre TV2 og TVNorge. Denne høsten er han aktuell med den omtalte boken Skolen er ikke for alle.

Ola Svenneby

Ola Svenneby er leder i Unge Høyre, er 25 år og kommer fra Våler i Solør i Innlandet. Han ble valgt til leder i oktober 2020, etter to år som 2. nestleder i Unge Høyre. Svenneby sitter som vara til Stortinget for Hedmark. På Unge Høyres hjemmesider står det at «Ola brenner for at alle elever skal møte verdens beste skole».

Silje Waters er gruppeleder i kommunestyret i Fredrikstad for SV. Hun og partiet har tatt til orde for å teste ut leksefrie skoler på grunnskolen i Fredrikstad.

Trond Øyvind Karterud

Trond Øyvind Karterud er debattredaktør i Fredriksstad Blad. Han leder debatten denne kvelden.

Skjerm, prøvepress og skolevegring – funker skolen som den skal?

Folkemøte

Tid: mandag 16. oktober 2023

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad og Fredriksstad Blad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev