Skahjem takker av: Derfor bør vi elske slekts- og lokalhistorie

Svein Skahjem fyller 80 år i februar. Nå gir han seg som foredragsholder på Litteraturhuset Fredrikstad og andre scener. Denne søndagen – den siste med ham hos oss – forteller han om et langt liv på jakt etter historien og historiene og sine egne og andres røtter.

Hva er det som har drevet ham som historiker i mye over 50 år?

Denne dagen tar vi farvel med Skahjem fra scenen – og han tar oss med på en langt mer personlig reise enn han pleier, tilbake til sine forfedre og formødres historie. Dessuten til steder der slekten har hatt tilhold kanskje i tusener av år.

Hva har det betydd for ham å få disse kunnskapene? Gjør det noe med oss å kjenne til våre opphav? Trenger vi denne kunnskapen i en tid hvor vi lett blir rotløse?

Gjennom også et rikt bildemateriale vil han belyse en spennende historie som kanskje vil få flere til å se disse verdiene.

Bli med på å takke av en av Fredrikstads dyktige foredragsholdere og lokalhistorikere gjennom mange tiår.

Du møter:

Svein Skahjem

Svein Skahjem er en av Fredrikstads fremste historikere/lokalhistorikere og pensjonert adjunkt. Han er oppvokst på Kråkerøy, gikk på Rød skole som barn. Svein startet som lærer ved Haugeåsen ungdomsskole i 1969 før han fortsatte på St. Olav videregående skole. I 1991 ble han lærer ved Frydenberg-Christianslund (Frederik II) videregående skole, en jobb han hadde frem til han pensjonerte seg i 2008.

Skahjem takker av: Derfor bør vi elske slekts- og lokalhistorie

Historie

Tid: søndag 03. mars 2024

Klokken: 13.00 - 14.20

Pris: 160 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev