Søk arrangement
LittSenior: Du, din egen «doktor»
 • Tid:
  mandag 27. apr 2020
 • Klokken:
  11:00- 12:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 100,- (inkl. kaffe)
Fremtidens helsevesen
 • Tid:
  mandag 27. apr 2020
 • Klokken:
  11:00- 12:00
 • Arrangør:
  • Litteraturhuset Fredrikstad
Pris:
 • 100,- (inkl. kaffe)
LittSenior: Du, din egen «doktor»

Den digitale og teknologiske utviklingen gjør at pasientene og de eldre i større kan gjennomføre målinger og få medisindoseringer hjemmefra – alt via mobiltelefon og ny teknikk. Hvordan ser fremtidens helsetjenester ut?

Flere er bekymret for utviklingen. De frykter de mister den regelmessige kontakten med leger og sykepleiere når egenstyrte måleapparater, mobilapper og medindispensere erstatter det fysiske besøket av hjemmesykepleier eller leger.

Men mange andre jubler over friheten de nye tekniske løsningene gir. Nå er man ikke lenger avhengig av å være hjemme til bestemte tider, men selv kunne måle og ta medisiner, takket være helt nye, digitale hjelpemidler. Samtidig får helsevesenet frigjort tid som de heller kan bruke på pasienter som krever mer oppfølging.

Denne formiddagen får vi besøk av et av de ledende firmaene som har spesialisert seg på disse nye helsetjenestene. Dignio i Fredrikstad har vunnet store anbud og er med på å revolusjonere de klassiske helsetjenestene.

Fagansvarlig sykepleier ved Dignio, Trine W. Johansen, kommer for å fortelle om fremtidens helsevesen, helseteknologi og Dignios løsninger. Og hvilke muligheter som finnes allerede i dag.

Slik beskriver de seg selv:

«Dignio er Norges ledende leverandør av medisinsk avstandsoppfølging. Med våre løsninger kan helsepersonell følge opp pasienter på en trygg måte, samtidig som pasientene opplever økt trygghet og mestring.»

Vel møtt til et spennende innblikk i fremtiden og den nye virkeligheten for mange allerede i dag.

Trine W. Johansen

Trine W. Johansen (37) har vært sykepleier siden 2005. Hun har jobbet ti år i hjemmesykepleien, som assistent, sykepleier og avdelingsleder).Hun arbeidet syv år på dialyseavdeling som dialysesykepleier før hun begynte i Dignio i 2017. I Dignio har Trine W. Johansen faglig ansvar for medisineringsstøtte og avstandsoppfølging, jobber med anbud, administrasjon, salg, opplæring og kundeoppfølging.

LittSenior er et nytt tilbud på Litteraturhuset Fredrikstad for pensjonister og andre som ikke er opptatt med arbeid eller skole på dagtid. Arrangementene er åpne for alle, og vi håper så mange som mulig vil sitte igjen etter kåseriet for hyggelig samvær.

Det er mulighet for å kjøpe kake etter arrangementet. Kaffe er inkludert i prisen.

NB: Vi vil gjerne at du kjøper billett på forhånd. Det kan du gjøre her på nettsiden eller i Norli bokhandel i gågata. Det vil også være mulig å kjøpe billetter i døra på arrangementsdagen.

Torsdag 2. april: Seniorklubben: FMV – før, nå og i fremtiden. Med Jens Olav Simensen

Andre kommende arrangementer

Tirsdag 28. jan 2020 kl 19:00
I 2019 ble Peru kåret til verdens ledende kultur- og kulinariske destinasjon av World Travel Awards – samtidig som Machu Picchu ble kåret til verdens ledende turistattraksjon.
Onsdag 29. jan 2020 kl 08:30
Vet du hva som skal til for å delta i en offentlig konkurranse? Seminar.
Søndag 2. feb 2020 kl 13:00
Rødhette og ulven på norsk og arabisk lest av Eva-Lotta Sandberg og Maryam Alshaaban.
Mandag 3. feb 2020 kl 11:00
Hvorfor bor det folk på Byens Marker, Nabbetorp, Sorgenfri Nordby og Selbak? Lokalhistoriker Svein Skahjem åpner vårt nye formiddagstilbud i 2020.
Mandag 3. feb 2020 kl 19:00
Om samspillet mellom arbeidsgiver og jobbsøkere i ansettelser. Foredrag med Frode Haaland.
Onsdag 5. feb 2020 kl 08:00
– Kanskje den største faren er å ikke ha noen?
Load More