Selma Lønning Aarø og Nina Lykke | Og det skjedde i de dager

Selma Lønning Aarø er ute med nok en humoristisk roman om alvorlige temaer. Denne gangen skal vi til en pittoresk ferieby i Spania. Med oss i kofferten har vi utakknemlige tenåringsbarn, en svikefull ektemann, en dement mor som forsvinner og pinnekjøtt. Men får man kjøpt kålrabi i Spania?

Romanen Feliz Navidad handler om å være kvinne midt i livet og om hvem vi blir når det virkelig røyner på. Samtalen ledes av Nina Lykke.

Saga og familien reiser til Spania med pinnekjøtt og håp om en perfekt julefeiring i bagasjen. Allerede ved ankomst melder utfordringene seg. Var det riktig å ta med den demenssyke moren til utlandet, hvor selger de kålrabi i Spania og hva driver egentlig ektemannen med når han er ute på tur?

Etter hvert som julaften nærmer seg, blir det klart for Saga at mangelen på kålrabi er hennes minste problem. Samtidig som hennes verden kollapser, stiller alle krav til navet i familiehjulet. Moren forstår ikke alltid hva som skjer, faren er stoisk, men sliten, og barna veksler mellom å være kontaktsøkende og misfornøyde.

Selma Lønning Aarø har alltid skrevet morsomt og sårt om kvinner i samtiden. Slik er det også her, om det så dreier seg om hormonelle tenåringer, gryende tegn på overgangsalder eller demensens tragikomiske ringvirkninger. Men denne gangen er det vanskelig å vite når man skal le eller gråte.

Du møter:

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå på Kråkerøy ved Fredrikstad. Hun har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet for både voksne og barn. Sammen med forfatter Nils-Øivind Haagensen har hun redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler. Og i en årrekke har hun vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.

Nina Lykke (f. 1965) debuterte i 2010 med den kritikerroste novellesamlingen Orgien, og andre fortellinger. Romanen Oppløsningstendenser (2013) fikk strålende anmeldelser og ble kortlistet til P2-lytternes romanpris. I 2016 fikk Lykke sitt store gjennombrudd med romanen Nei og atter nei (2016), som vant Ungdommens kritikerpris. For Full spredning. En legeroman mottok Lykke Brageprisen 2019. I 2022 utkom Lykkes femte bok, Vi er ikke her for å ha det morsomt. Bøkene hennes er oversatt til 19 språk.

Selma Lønning Aarø og Nina Lykke | Og det skjedde i de dager

Bokprek

Tid: onsdag 04. desember 2024

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 190 ,-

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev