Folkemøte: På tide å legalisere?

Den foreslåtte rusreformen krasjet med et brak i 2021. Nå har også Tyskland legalisert, og stadig flere i Norge tar til orde for å hoppe bukk over hele reformen og heller legalisere cannabis. Er samfunnet moden for dette?

Flere land har de siste årene tatt steget og legalisert cannabis. Tyskland er siste navn på lista.

Forkjemperne i Norge peker på at dagens ruspolitikk er feilslått, cannabis er et utbredt rusmiddel, at det er langt mindre skadelig enn alkohol. De mener legalisering vil redusere den kriminelle markedsaktiviteten der gjenger og bander styrer – og der ingen bryr seg om aldersgrenser, åpningstider eller hva de faktisk selger. Legalisering gir samfunnet bedre kontroll, fratar kriminelle miljøer store inntekter og vil frigjøre politiressurser til andre, viktigere saker, mener de.

Motstanderne derimot, advarer, og frykter at legalisering av cannabis vil føre til at flere enn i dag vil begynne å bruke dette rusmiddelet – og at det kan føre til at flere prøver andre og sterkere narkotiske stoffer. Mange mener det er viktig at bruk og besittelse fortsatt skal være straffbart – og at bruk av cannabis skal få konsekvenser.

Regjeringen, der begge partier sa nei til rusreformen, har varslet sin versjon av rusreform, kanskje i 2024. Derfor tar vi debatten for å komme politikerne i forkjøpet.

Disse kommer:

Ane Breivik er leder for Unge Venstre.

Hadle Rasmus Bjuland er leder for KrFU

Arild Knutsen er styreleder i Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN).

Flere navn kommer…

Rusdebatt: På tide å legalisere?

Folkemøte

Tid: mandag 15. april 2024

Klokken: 19.00 - 20.30

Pris: gratis

Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad og Fredriksstad Blad

Billetter

Arrangementet er gratis, men husk å hente ut gratisbillett.

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev