Putins hellige krig

Putins bruk av religiøse følelser spiller en avgjørende rolle i krigen. Dette skriver Helge Simonnes om i sin siste bok Putins hellige krig. 

En hardt presset Vladimir Putin går Donald Trump en høy gang i å spille på religiøse følelser for å hente støtte fra den russiske befolkningen i hans uforsonlige krig mot Ukraina. I tett samarbeid med patriark Kirill bruker Putin hellige ikoner til å fremme russisk patriotisme og nasjonalisme. Samme metode ble benyttet av Josef Stalin under kampen mot nazismen i slaget om Stalingrad 1941.

Helge Simonnes’ foredrag gir innsikt i hvilken snedig strategi Putin over mange år har lagt for å få Den russisk-ortodokse kirke med på hans politiske prosjekt. Donald Trump ville gjøre USA stort igjen. Vladimir Putins politikk baserer seg på russkij mir-ideologien, nemlig at Russland og Den russisk-ortodokse kirke har et gudgitt oppdrag i å redde verden fra et åndelig og kulturelt forfall. Kampen mot Vesten er en vesentlig del av dette.

Helge Simonnes er tidligere sjefredaktøren i avisen Vårt Land. Han har i de siste årene skrevet flere bøker om religiøst språk og retorikk, og i særlig grad om hvordan religion brukes av mange politikere rundt om i verden.

Foredraget Putins hellige krig er basert på den ferske boken med samme tittel. Den er nettopp innkjøpt av Kulturrådet.

Putins hellige krig

Foredrag

Tid: onsdag 20. september 2023

Klokken: 19.00 - 20.00

Pris: 100 ,-

Arrangør: Kirkeakademiet i Fredrikstad

Billetter

Kommende arrangementer

Her finner du en oversikt over alle våre kommende arrangementer de neste månedene. Vi huser både egne og andres arrangementer.

Bli medlem i Litteraturhuset Fredrikstad

Støtt Litteraturhuset Fredrikstad, få rabatter på billetter - og bli en del av oss!

Les mer her

Meld deg på vårt

Nyhetsbrev